• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Kolumny bass-reflex na Cube Audio F155

A przepraszam, wymiary portu to 5 x 15cm.

Jeśli chodzi o BR szczelinowy, to musiał bym znać wymiar wewnętrzny szerokości obudowy.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Marian, czy Ty trenujesz wytrzymałość pisząc na elektrodzie w takich tematach ?

W sumie, dobry patent na terapię dla "nerwusa" :biggrin:

Ja nie mam tyle czasu żeby pisać non stop tak jak marian :D bo w pracy siedzę ale pomóc chetnie pomogę ;P

@malikowy: mógłbym jeszcze prosić o wymiary tych desek? Zwłaszcza tych u samej góry i dołu :)
ps. O jakiej grubości kupić tą płytę wiórową? I czy surową?

a pisałem, że od razu mogę wrzucić wymiary dokładne to nie, poradzę sobie :)

ja robiłem obudowę na grubość 20mm płyty więc jak kupisz cieńszą to wymiary się zmienią i tym samym uzyskasz większą pojemność niż potrzebujesz, dowiedz się jaki masz wybór, napisz tu i Ci dokładnie wypisze, zwykle jest to 18mm

i tak, wiórowa surowa, a później sobie to HDF'em czy jak to inaczej nazywają płytą wykończeniową, 3mm grubości chyba ma, okleisz do lakierowania czy oklejania następnie fornirem

To znaczy, mam blisko zarówno leroy merlin jak i Castoramę, więc możesz napisać wymiary na co uważasz, że będzie lepiej, bo i tak wszystko tam powinno być :)

wymiary na płytę 18mm
formatki do zamówienia:
front i tył: 216x356
góra i dół: 216x280
boki: 280x320

wymiar zewnętrzny obudowy
szerokość - 216mm
wysokość - 356mm
głębokość - 316mm

wymiary wewnętrzne:
szerokość - 180mm
wysokość - 320mm
głębokość - 280mm
pojemność wewnątrz - 16,13L

Jeśli ma być BR szczelinowy, to jeszcze musisz dokupić formatkę 180x180mm.

Ok, dzięki. A wytłumienie jakie byście polecali? Czy ta żółta gąbka co użyłem wcześniej będzie ok?

Wytłumienie dajemy na słuch.
Pobaw się ;)
Tak, ta gąbka może być.

Powrót