• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

kolumny DIY za ok 2000

Nie wiem. W każdym razie nówka ze sklepu, żeby była jasność, nie jakiś kombinowany. A więc jak mocnego piecyka szukać do tych 3 dróg?

Również mi się wydaje że to raczej to ten Marantz nie grał poprawnie z tymi kolumnami, a nie że miał za mało watów (a ile ma naprawdę to nie wiadomo, ale nawet jak by miał 70 to i tak powinno to grać).
Ale wiadomo że im więcej watów tym lepiej.

Nie na temat...
Dolphin, jest coś na rynku nowego godnego uwagi poniżej tej kwoty? Pewnie za 4000zł da się kupić. Dłuższy czas drążyłem temat zakupu mocnego tranzystora. Prawie kupiłem AA X-A160.
http://www.advance-acoustic.com/en/produits/index/detail/id/112/sec/1
blisko 5000zł. Rozważałem też Xindaki ale Raven wybił mi z głowy ten pomysł.
Używane, mocne wzmacniacze to wydatek 2000-4000zł. Wspomniany Marantz PM7004 absolutnie nie jest wart 3000zł! Idąc jeszcze wyżej Audiolab 8200MB ale to już kosmos cenowy (najtaniej znalazłem obie końcówki za 6500zł)

"Nówka ze sklepu" - chodziło mi o to, że mój marantz był ze sklepu, nowy, także chciałem wykluczyć uszkodzenia przez kogoś. Piecyk może być jak najbardziej używany, tylko czego szukać? Najtańsze używki Accuphase kosztują ok 1000 euro. Brzmienie marantza mi się podoba. Nad też by podszedl

Teraz się zrozumieliśmy. Używany jak najbardziej do 3000zł. Nowy brak szans jeśli brak 1000 euro w portfelu.
Błądząc po aukcjach, sklepach i forach ostatecznie zdecydowałem się na klona Accuphase P 7100. Jestem pewien, że będę zadowolony.

ja mialem akkus v3 pod symasym na 2 parach i nie brakowalo mocy.
teraz mam klona naima i accu p4100;) ale nie mam juz v3:)

Powrót