Witam, zazwyczaj kupowałem kolumny ze sklepu, ale u kuzyna usłyszałem kolumn Hurricane projektu Krs47 no i szczęka mi opadła jak za takie pieniądze może tak dobrze grać .Przeglądam stronę z gotowymi projektami ale jest tego za dużo i nie wiem co wybrać żeby za tą kwotę wycisnąć jak najlepszą jakość. Kolumny miałby grać w pokoju 15m2 do napędzenia na razie ampli onkyo ( już zbieram kasę na hegel h70 lub h80) muzyka prawie wszystko oprócz rap i disco(uwielbiam damskie wokale). Preferuje raczej kolumny podłogowe bass reflex z przodu. Dostęp do zakładu stolarskiego mogę mieć w którym zresztą kilka lat temu pracowałem natomiast obcowanie z elektroniką u mnie leży i kwiczy więc w grę wchodzi gotowy zestaw lub zlecenie komuś pomiaru kolumny i wykonanie zwrotnicy (Wielkopolska lub Kujawsko-pomorskie). Jak rozłożyć koszty proporcjonalnie Ile na głośniki, zwrotnice(z ewentualnym zleceniem pomiaru), obudowy. I bardzo ważne ostatnie moje kolumny grały bardzo ostro i wokale wręcz wyły jak wilk do księżyca i tego na pewno chciałbym uniknąć. Może ktoś coś doradzi Pozdrawiam