• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Kolumny do 400zł

Reakcji
1
Witam, potrzebowałbym propozycji z gotowymi zwrotnicami. Chciałem zrobić SK + AK STX'a, ale SK będzie dostępny dopiero na koniec roku, a gra Pj'tki mi nie pasuje, podobno AK sporo lepsza, co proponujecie??

Widzę, że nie jesteś chyba zielony w tym temacie, więc początkowe standardowe pytania pominę :)

Myślałeś nad 2x arn150 + sc10n ?

a jest to jeszcze gdzieś do kupienia?

zastanawiałem się też nad jakimiś tonsilami.

Co do zielonego, człowiek uczy się całe życie;)

Dodam, że kolumny będą miały wbudowany wzmacniacz na lm4766 2x40Watt. Ewentualnie dam wzmacniacz na lm4780, ale to droższe rozwiązanie, a ma być tanio i w miarę dobrze:D Oczywiście wzmacniacz nie wchodzi w ten budżet.

Dodam jeszcze, że to mają być monitorki na biurko, więc raczej jeden niskośredniotonowiec na kolumnę.

Ostatnia edycja:
bo już wyraźnie drożej ogólnie wyjdzie i już tak małych monitorów się z tego nie zrobi.

no jest zwrotka, ale to nie są głośniki dla mnie:) ja jadę na usherach:D

---------- Post dodany o 12:53 ---------- Poprzedni post o 19:59 ----------

Jak chcecie to możecie dawać jeszcze jakieś propozycję, gdzie bas byłby na poziomie arn150 albo scx i wysokie lepsze od pj'tki, jeżeli budżet trochę przekroczy 400zł nic się nie stanie, rozważę każdą propozycję do której są gotowe zwrotnice:-)

basu tyle co 2xarn150 nie będzie raczej z jednego głośnika w budżecie załóżmy 80zł... Może próbować nowych rozwiązań np DA175?

Panowie bardzo proszę o kolejne propozycję, musi to kolorystycznie podejść pod ten fornir, czyli SK STX raczej odpada.

http://allegro.pl/fornir-impresja-black-f1710-i1762036253.html

Kolumny będzie użytkować 13 letnia dziewczynka. Musi być zwrota i okrągłe głośniki, żebym był w stanie zrobić frezy.

---------- Post dodany o 17:57 ---------- Poprzedni post o 10:48 ----------

a któryś z tych głośników tang band coś wart http://zap-audio.pl/ ??

zainteresuj sie bardziej w4-1320
jest rewelacyny
troche drozszy ale warto dolozyc

ma ladna plaska charke i papierowe brzmienie
nie potrzeba mu wysokotonowki tylko woofer na dole

Powrót