• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Kolumny do ROCKA

Reakcji
1
No cóż, jak sobie tak rozmawialiśmy, to chyba sam wiesz, że Beta jednak lepsza, a i po co estradowa 12" (właśnie - ile mkw pomieszczenia?)
Co do wysokotonówki - no ja bym się na tubę jednak nie zdecydował. Coś z dużym SPLem ostro brzmiące, więc może zachwalany za ostrą grą DSM25FFL?

Czekaj czekaj to maja być estradówki do nagłaśniania wiekszych pomieszczen czy coś do domu??

Wysokotonowy jak do tego to chyba jakiś driver ewentualnie tuba bo to i szybkie i głośne ;)

Wiele audiofilskich firm robi kolumny o dużym SPL na estradówkach :)

ma być do domu głównei charakter estradowy i mega szybkość basu.

dj_zibi napisał:
i mega szybkość basu.
Czyli,duża średnica,xmax taki sobie.Będzie kopać beznamiętnie.I o to chyba chodzi.A 12 cali jak najbardziej pożądane,ładnie przesunie sporą ilość powietrza.I dość szybko.A o to tu w tym chodzi.

Umberto tak wąłsnei ale chyba wezme Bete 10' ma niższe FS i większa cewkę. Mam pomału dośc słuchając metaliki czy Purpli dzwięku z BR. jest piekny ale jakoś nie o to w tym chodzi.

Umberto. Jak mi braknie z nich basu to dozbieram na Kappe pro i będzie Tubka z Twoją i Tomaszka pomocą :)

dj_zibi, a nie ma sprawy,jak się do czegoś przydam to tylko będę się cieszył.
Odnośnie BR,znam ból,ja sam się od pewnego momentu zniechęcam.Co prawda w innych warunkach ale jednak.

jeśli chodzi wysokotonówki [jak również i niskotonowce] to polecam przejrzeć ofertę Selenium [westmusic.pl] są to niezłej klasy głośniki w niewygórowanych cenach
[sprawdź moją konstrukcję na supertweeterze ST302]

Powrót