• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Kolumny Eltron 100

Reakcji
0
Witam!!!
Mam kolumny Eltron 100, i mam zamiar wsadzić do nich jakiś głosnik wysokotonowy.Fabrycznie siedzą tam dwie sztuki GDS 30/30. Wszystko pięknie chodzi ale jakoś mało wysokich wiec trzeba coś zrobić. I moje pytanie brzmi jaki polecacie głośnik wysokotonowy do tych 2 gds-ów?
Pozdrawaim!!!

No w tej chwili niema zadnej zwrotnicy. jak myślicie sam kond styknie na wysokiego? Chodzi mi tylko zeby grało dobrze.

Miałem w domu jednego piezaka, no i przetestowałęm te kolumny z tym piezakiem i koledze sie bardzo podobało (to jego kolumny)
Co sądzicie jakbym wsadził tam takie właśnie najtańsze piezaki, sprawdzą sie? nie spalą sie? Koumny są teraz jego i on ma raczej wymagania zeby było głośno.

no tak zgadzam sie, zobaczmy co powie kumpel na ich ceny i wtedy zdecyduje czy piezo czy stx

Powrót