• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Kolumny estradowe STX-a , miał ktoś ?

Reakcji
0
http://stx.sote.pl/pa-400-4-fr.html
PA-400-4-FR.jpg

299zł - zniżka - cena zachęcająca na tyle że nie wiem czy jest sens coś samemu budżetowego składać...
Ale jak to gra ?

One od początku kosztowały 300zł (chyba). Miałem tą wysokotonówke i powiem tyle że lepiej grał Tonsil,nie pamiętam modelu ale to była taka mała kwadratowa wysokotonówka z bardzo krótkim hornem...jedynie STX był głośniejszy. Co do tego głośnika 12'' to nie wiem ale jeśli chodzi o całość to wolał bym sam złożyć kolumienke na GDE-25-300-8-SE i d500 lub d800,zdecydowanie będzie ładniej grać (o basie chyba nie muszę pisać).

marian napisał:
One od początku kosztowały 300zł (chyba).
Tez tak kojarze.
Mam te neodymowce i nie graja jakos zle ale szalu tez nie ma. Do tanich naglosnien jest okej ale chyba lepiej doinwestowac w driver.

marian napisał:
o basie chyba nie muszę pisać
Na korzysc 25tki ? Bo tak zrozumialem i nie bardzo mi to pasuje :P

Chyba miales na mysli 30SE - miales go ?

n_omyzs napisał:
Na korzysc 25tki ? Bo tak zrozumialem i nie bardzo mi to pasuje :P

Nie piszę o basie bo tych dwóch głośników nie słyszałem ale podejrzewam że z tej 25-tki będzie mniej basu.

299zł minus zniżka :)
Jakiś znajomy który robił większe zakupy w STXie powinien się znaleźć :P

Znajoma szuka czegoś bardzo taniego i możliwie szybko, co przy moim czasie - terminie na jaki mógłbym coś złożyć , stawia mnie pod ścianą niemal...

Do tego potrzebny jest też jakiś tani wzmak do mniej więcej 300zł, ale widzę że teraz na allegro hollywoodów już praktycznie nie ma , same nightline ...

To na pewno,wysoki SPL i impedancja 4Ohmy zrobią swoje :)

Żeby nie tworzyć nowego tematu - coś z tanich chinek - wzmacniaczy , w okolicy właśnie 300zł godnego polecenia jest ?
Niestety ku mojemu zaskoczeniu używek strasznie mało jest, a większość to eltrony 100u :D

[ Dodano: 2010-01-05, 12:16 ]
Myślałem też o jakimś powermixerze , ale niestety ceny raczej mało przystępne :P

Czasem warto kupić sprawdzony domowy wzmacniacz niż jakąś chińską końcówkę co tak na prawdę ma tyle samo watów co wzmacniacz domowy,a za 300zł to już coś dostaniesz.

Z tymi domowymi wzmakami to ja bym tak nie szalal bo duzo na allegro to jest starego rozpadajacego sie syfu. Domowe moce koncza sie na 100watach a estrada dopiero wtedy sie zaczyna. Domowe wzmaki rozpadaja sie po kilku latach i szwankuje w nich absolutnie wszystko co mechaniczne, estradowe sa budowy cepa, jak sie zepsuja to kazdy kowal w miescie je naprawi.
Ale oczywiscie mozna zaczac od naglosnienia domowym sprzetem a z czasem pomyslec o czyms lepszym. Wiekszosc co zaczyna przygode z graniem do kotleta to zaczyna od byle wzmacniacza i altusow.

no właśnie jak to jest z tymi wzmacniaczami hollywood bo "estradowcy" strasznie pojeżdżają tego typu marki (ominitronic, reloop, hollywood)...mało kiedyś nie kupiłem sobie czegoś takiego ale jak się naczytałem to sobie darowałem

Nie no , aż tak amatorsko jak altusy to ma nie być , szczególnie że to nie dla mnie ;)

Powrót