ludzie po co sie udzielacie skoro nie macie o czyms pojecia? Jakie clo, jaki podatek? wszystko da sie obejsc tym bardziej przy 1 parze kolumn. Do rzeczy:
sciagalem troche sprzetu audio z Japonii w tym hx-d2, i alpine f1 wiec sprzet nie za male pieniadze. Wysylka nie ma problemu zadnego. Japonia to drogi kraj, z chin wysylka by wyniosla bardzo malo. Takie przesylki probuje ESM-em jesli chcesz szybko, badz kurierami zajmujacymi sie tylko transportem morskim. Ja zawsze korzystalem z DHL przy paczkach do 15kg i wysylka kosztowala z chin 25usd, wiec ludzie co pisza o nieziemskich kosztach nie maja o tym pojecia. Jak pisalem Japonia jest droga i koszt moze byc sporo wiekszy ale mysle ze do 200-300usd za europalete spokojnie sie wyrobisz. Kwestie cla mozesz rozwiazac na kilka sposobow, wejdz na strone o imporcie z chin bo ta jest najbardziej popularna strona i zadaj to pytanie bo przy tak duzej paczce, ale 1 komplecie oni maja na to sprawdzony sposob, ja zamawialem malymi ilosciami do 3szt i wysylane jako sample, za kazdym razem rozpakowywane w urzedzie celnym i bez cla.
Co do kolegi z transportem do UK, dzwon do polskich kurierow 1Ł/kg wiec transport za 5Ł wysla ci glosniki. Sam w sob wysylam do pl 50kg za 30Ł
---------- Post dodany o 18:25 ---------- Poprzedni post o 18:24 ----------
co do kontaktu, najlepiej i najpewniej skype i glosowo to zaltawic. Ja kazde zamowienie obgadywalem a nie pisalem maili. Popros go o kontakt na skype i pogadaj. Kazdy tam tego uzywa.
---------- Post dodany o 18:26 ---------- Poprzedni post o 18:25 ----------
co do platnosci wybierz oczywiscie tylko i wylacznie paypal, jesli sie nie zgadza odpusc. Z platnosci paypala zawsze odzyskasz kase.