kamil788 napisał:
Wiem że nie będzie to tania sprawa, ale jestem gotowy. 200W może i by wystarczyło - jeszcze nie wiem dokładnie ile. I właśnie jakie mam kupić te zwrotnice? I gdzie kupić materiały na obudowę? Chciał bym to słuchać w domu w pomieszczeniu 4x4m. I na małych imprezkach w różnych salach tylko że na max 20 osób. Mam na to jakieś 300-400zł. Nie mam też żadnego wzmacniacza bo nie wiem jakie kolumny mam zrobić i jaki wzmacniacz. Irek jak byś mógł podać w linkach na alllegro jakie głośniki na jedną kolumne kupić.
Dziękuje i pozdrawiam!
człowieku, poczytaj trochę to forum
ostatnio wybieraliśmy nowych moderatorów, zwróciłem uwagę na jedną rzecz, właśnie takich ludzi, którzy nie przejmą się nawet tym aby poczytać choć kilka wątków, FAQ etc
widać, że neokids przejmują władzę także i na tym forum, a niestety moderatorą brakuje nie wiem czy odwagi, czy też boją się wyjść przed szereg.
nie chciałbym aby to forum wymarło przez takich userów, bo nie o to chodzi w tej idei (tymbardziej nie chodzi o czepianie się o każdą literkę), ale chodzi o pewną przyzwoitość, własny wkład, trochę myślenia
jest multum wątków, o tematyce w danym przedziale kasiorki/mocowym/ilości kanałów/napędów, wystarczy przejrzeć kilka z nich, a podstawowe zasady takie, że 350W w pokoju 4x4 to będzie samobójstwo, a dać kolumną po 30W (takich co to powinny mieć 350W) nie da nawet najmniejszego efektu
kamil788 napisał:
Wiem że nie będzie to tania sprawa, ale jestem gotowy. 200W może i by wystarczyło - jeszcze nie wiem dokładnie ile. I właśnie jakie mam kupić te zwrotnice? I gdzie kupić materiały na obudowę? Chciał bym to słuchać w domu w pomieszczeniu 4x4m. I na małych imprezkach w różnych salach tylko że na max 20 osób. Mam na to jakieś 300-400zł. Nie mam też żadnego wzmacniacza bo nie wiem jakie kolumny mam zrobić i jaki wzmacniacz. Irek jak byś mógł podać w linkach na alllegro jakie głośniki na jedną kolumne kupić.
Dziękuje i pozdrawiam!
jakbyś przeczytał, to byś wiedział, że 300zł na coś przyzwoitego to tylko część materialów, a ty chcesz zbudować kolumny estradowe, które sprzątną ci cały dom/mieszkanie razem z oknami