• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Kolumny Jq V2 - Mega Monitor

• Autor wątku Autor wątku Jq
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Fornir jest "fabrycznie" połączony. Wszystko w ten sposób można zrobić jak fornir jest tak przygotowany.

Co do łączenia z dołu i góry nogi wystają takie malutkie niepozorne śrubki M10 po 3 sztuki do nogi przykręcona jest podstawa i monitorek. Lubię bardziej pancerne konstrukcje.

Też bym przymocował do podstawki ;-) Czyli rozumiem że poprostu przykreciles od spodu podstawki do spodu monitorka ?

Gdzie kupiles taki fornir ?

Narysuję, prawie jak w paincie

podst.jpg

Fornir na allegro

Panowie co się dzieje? Nie widzę zdjęć.
Przeczytałem opis, zdjęcia zostawiłem sobie na "deser".
Po obejrzeniu wzmacniacza lampowego Jq wiedziałem, że będzie coś wyjątkowego a tu....

Kolumny wyglądają na żywo lepiej niż na fotkach. Nie mniej jednak kolumna na pierwszym miejscu ma porządnie grać, a wygląd to sprawa drugorzędna.
Chciałem, aby kolega zrobił dla mnie takie same (tylko w innej kolorystyce, bo ta nie do końca mi pasuje) ale odmówił ;). Ciekawe czemu?! Pewnie przez te 300 godzin pracy. Nowe kolumny na pewno grają lepiej, niż te co wcześniej miałeś ;) - to moje subiektywne wrażenie - czuć jakby większą głębię i przestrzeń dźwięku.

no Jq, muszę ci powiedzieć, że się nie zawiodłem.
Są po prostu piękne.
U mnie 10/10. Praca włożona w te monitorki pokazuje jak lubisz "audio".
Pewnie nie którzy powiedzą, że można łatwiej ale to twoje NIE chodzenie na "skróty" pokazuje jakość i siłę twojego zaangażowania, żeby było 100% satysfakcji. Żeby nie było później, że coś można było zrobić lepiej.
Gratulacje

Powrót