• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Kolumny na przetwornikach do 2000zł

ja bym nie wchodzil w neo 3.0 do tego scana
jakos nie widzi mi sie to polaczenie
jakosc wogole nie widzi mi sie wstega

co do iluminatora to czekam na jednego
jesli dostane to napewno zdam ci relacje

Widzę, że padły propozycje 3d na 18tce co moim zdaniem nie jest zbyt szczęśliwym pomysłem bo jak juz robić i wydawać kase to lepiej dać na bas 22cm, osiagi będą zdecydowanie lepsze a koszt praktycznie ten sam.

Widzi mi się ten projekt, poprzedni z resztą też:) Pytanie gdzie są schematy zwrotek do tego bo nie widzę? Mam dylemat czy nie dać sobie na wstrzymanie i nie rzucić się na taki 3way:D ale 4000zł lekko nie moje na same głośniki...(tyle że to już sprzęt na lata, chyba:D )

---------- Post dodany o 18:34 ---------- Poprzedni post o 18:29 ----------

A jeszcze jedno: Czym się różnią 15W8530K00 i 15W9531G? Ten 2 chyba nowszy ale nie widzę go np w loudspeakershop

Schematow raczej nie ma, trzeba je kupic osobno, lub np caly kit z glosnikami. Z reszta, te kolumny korzystaja ze zwrotnic 6db dosc prostych i chyba lepiej by bylo samemu to dopracowac opierajac sie jedynie na konstrukcji oryginalnej obudowy i zalecanych glosnikach. No i tak, to juz zestaw na lata :) Natomiast chce podkreslic, ze ja chcialem tylko nakierowac na obudowe dla basowca, bron boze nie naklaniam do 3 way, to duza kasa.

Co do wysokotonowki zaproponowal bym Hiquphona(obecnie wychodzi za 500zl/szt). Jezeli nie sluchasz rocka czy metalu to polecam ten glosniczek :)

Chyba powinniśmy zmienić tytuł tematu bo ja tu nie widzę przetworników za 2000zł ale za 2x więcej :D .

Chyba powinniśmy zmienić tytuł tematu bo ja tu nie widzę przetworników za 2000zł ale za 2x więcej .

No właśnie się teraz waham czy zrobić coś za 2000zł i z a rok znów kombinować czy za 4000zł i dać sobie na luz na jakiś dłuższy okres czasu... Wszystko się raczej okaże około lutego;)

---------- Post dodany o 18:43 ---------- Poprzedni post o 18:41 ----------

Btw czy ta parka się nada na średnie tony do tego projektu co podał pogromca?
http://allegro.pl/scan-speak-15w-8530-k00-i1977269823.html
W spisie jest inny model ale nie wiem zbytnio czym się różnią(ten ze spisu jest chyba dość nowy bo nie ma o nim za wiele w sieci)

Ja jak zaczynałem chciałem kupić na średnie ACCUTONA ale pomyslałem o zaoszczędzeniu. Teraz wiem ze to był głupi pomysł. Nie warto oszczędzać. Kup od razu najlepsze przetworniki to potem juz nie będziesz ich zmieniał , zostanie ci tylko zabawa ze zwrotką w wiórach do końca życia :lol:

Klamka zapadła, jednak pierwsza myśl najlepsza... Jedzie do mnie zestawik:
2 x USHER AUDIO T9950-20
2 x Scan Speak Revelator 18W-8531G00
:biggrin:

Powrót