wybralismy sie dzisiaj z
michalem k na wycieczke do gdanska (calkiem ciekawe i ladne miasto) ale oczywiscie glownym celem wyprawy byla w/w konstrukcja :mrgreen:
o dziwo
XYS bez problemu nas rozpoznal i moglismy po chwili przejsc do najlepszego...
po wejscu do mieszkania zestaw rzuca sie w oczy. dosc spore klocki w pieknym fornirze rozdzielone duuuzym ekranem...

no to zaczelismy je macac i ogladac. na szacunek zasluguje polozenie jednego kawalka forniru na frezach. jednak za laczenie forniru juz mozna opieprzyc

jest sporo niedociagniec na laczeniu forniru i kilka pekniec. wg mnie tez fornir niebyl wyszlifowany nalezycie - widac pospiech

mam nadzieje ze to wszystko bedzie naprawione jak tylko znajdziesz troche wolnego czasu...
pora to wlaczyc. na poczatek poszla nasza plyta (pendulum - hold your color). poczatek zapowiada sie niezle. monitorki sie sprawdzaja, niemozna im nic zarzucic. teraz czekamy na bas i... no i porazka :neutral: bas z suba opozniony w czasie i to dosc slyszalnie. okazalo sie ze to wina amplitunera, tak wiec to sie zmieni. no ale spodziewalismy sie wgniatajacego w fote... kanape basu a nieuslyszelismy prawie nic poza przeciagajacym baardzo niskim dolem. sub kompletnie nieradzi sobie z wyzszym, szybszym basem wiec go poprostu niebylo! prawdopodonie monitorki graly tym pasmem ale w tak wielkim (kubatura nie powierzchnia) pomieszczeniu tego niebylo slychac. na niektorych utworach byla poprawa ale ogolnie porazka :| no i okazalo sie ze nawet oryginalna plyta nie gwarantuje dobrej jakosci wysokich tonow

przesluchalem tez kilka moich kawalkow z mp3 lub FLAC ale poza monitorami jakos to wrazenia nie robilo.
tak wiec teraz
XYS pokazal nam do jakiej muzyki zrobil ten sprzet. wlaczyl swoje plyty i musze powiedziec ze dopiero wtedy to zaczelo rozwijac skrzydla

pojawilo sie pelne pasmo z pieknym basem pociagnietym samym dolem ale w zadnym wypadku nie zamulonym ani nawet spowolnionym (poza w/w opoznieniem miedzy wzmacnaiczami), wspaniala gora gdzie nie slychac glosnika tylko dzwiek. srednica tez byla ok ale jakos ten 18W nie dawal znaku swojej obecnosci - poprostu dzwiek bez glosnikow

no moze troche przesadzilem. slychac ze dzwiek wydobywa sie z kolumn a nie z poszczegolnych glosnikow
tak wiec podsumowujac zestaw zostal stworzony do rocka i takiej muzyki jaka
XYS slucha. w D&B, trance itp kompletnie sie to nie sprawdza. oczywiscie mowa o calosci bo monitorki poradzily sobie swietnie ze wszystkim
mIKI, twierdzisz ze nieda sie tego zgrac w fazie? udowodnij nam to

bo jakos wzorowo sie to zgrywalo.
przyklad koncepcji suba mielismy na sam koniec kiedy to poprosilem o podlaczenie monitorow na M18WH + MDT 29. mimo ze monitory byly po drugiej stronie pokoju a suby za nami to za cholere nie dalo sie zorientowac ze to suby za nami graja a nie same monitory...
morel okazl sie byc bardzo przyjemny i prawdopodobnie niedlugo go zakupie...
pragne ostrzec poczatkujacych co do tego sprzetu - nie spodziewajcie sie niewiadomo jakich cudow. ten sprzet gra poprostu NEUTRALNIE. niema zadnych bajerow ktore sprawia ze "rozplyniecie sie w fotelu" sluchajac dowolnego utworu. poprostu zagra to co wlaczycie nie dodajac nic od siebie

dlatego wlasnie michal byl dosc mocno rozczarowany - ale o tym on sam napisze
ja wyciagam z tego wnioski takie - wiem ze taki sprzet istnieje i wiem ze zagra dobrze. jednak bez pokaznej kolekcji oryginalnych plyt niema sensu sie zabierac za ta klase i w zupelnosci wystarcza mi srednia polka pokroju vify, peerlessa, seasa itp
dziekuje bardzo
XYSowi za goscine - to naprawde bardzo przyjemny "chlopak"

ale i tak najepszy byl jego zwierzak :mrgreen: