LuSzTi napisał:
szczupak90 napisał:
Znalazłem także kolejna parę kolumn DIY i jeśli różnica 300zł jest warta dołożenia to napiszcie mi dlaczego. link
Jakbym miał na wydanie 700zł to bym się nie zastanawiał...poczytaj sobie o głośnikach Vifa i posprawdzaj sobie ceny...w mojej ocenie na prawdę warto
Wreszcie jakaś pozytywna odpowiedź na moja propozycję. mogę jeszcze dodać, że namówiłem gościa na ewentualną wysyłkę, chce dodatkowo 80zł.
czyli lepiej dołożyć do tego diy te 300zł niż kupować diore polaris 180?
[ Dodano: 2009-10-09, 20:45 ]
Podbijam temat. Być może źle szukam ale ciężko cokolwiek znaleźć o tych przetwornikach w kolumnach DIY za 700 zł. Dlaczego właśnie mam się na nie zdecydować?
Moje obawy są chyba uzasadnione, mam wydać 7 stów, a nie wiem dokładnie na co.
Pozdrawiam.
[ Dodano: 2009-10-14, 19:35 ]
Witam, powyższy zestaw DIY za 700zł na przetwornikach vifach już znikł, ale gość będzie je wystawiał ponownie, jak widać mogłem je mieć spokojnie za te 700zł.
okazało się, że zdobędę w krótkim czasie większą sumę pieniędzy niż te 700zł i mogę się rozglądać za sprzętem do 1000zł.
Przeglądałem różne konstrukcje tonsila, w tym nawet maestro 180 i zawsze znalazła się opinia, że jest to sprzęt nie wart tych pieniędzy.
Przed chwilką znalazłem okazję, przynajmniej tak mi się wydaje:
tannoy fusion 4 Kosztują 1000zł i są w dobrym stanie, aż mnie korci, żeby je zakupić, bo nowe nadal kosztują 1700zł.
Teraz pytanie, czy lepiej brać te kolumny DIY, czy markowe tannoye? Tannoye mają sporo lepszą efektywność, a to się chyba liczy przy słabszych wzmacniaczach? Powtórzę, zależy mi na nisko schodzącym basie.
Pozdrawiam.