• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Kolumny podłogowe ALTON'a

Całe kolumny ze względu na to że część elementów miałem wyszły mnie +/- 350zł.
więc widze że miałeś większość części :)

Ogólnie bardzo fajne, jednak mi nie podoba się ARVka :)
Wg mnie to właśnie największy minus tej konstrukcji (poza zwrotą :), choć może zwrota tnie ją na tylw wysoko że nie jest tak tragicznie :)
Jak do głośnego grania to nadają się znakomicie - bez zbędnych wodotrysków,
niezbędne minimum, jednak ciągle na poziomie :)
Pozatym jak podejrzewam owe minusy spowodowane były właśnie tym że już miałeś
komponenty (te które spowodowały tak niską cene) z których one wynikały :)

a mi sie nie podoba arp ale skoro miales to nie mozna nic powiedziec...z akustycznego punktu widzenia mozna sie przyczepic do umiejscowienia wysokotonowki...ogolnie strasznie kobylaste pewnie niedlugo je zmienisz ;)

No cóż. Właśnie dzisiaj sprzedałem wzmacniacz.... przez jakiś miesiąc będę napędzał je miniwieżą aiwa o mocy 2x50W :). Po głowie chodzi mi po raz setny holton(od ok roku ;)... może wreszcie zabiore się za jego złożenie.

Podobają mi się, pod względem mocy i cena/jakość.... Tylko tak jak dla mnie wystarczyło by z jednym niskotonowym :)

bardzo fajne :) moze nie wyglądają jakos extra ładnie no ale przeciez chodziło tu o to zeby były głośne :)
jak za te pieniądze to gratuluje

ale potworki;]
ladnie i starannie wykonczone, szkoda ze okleina ale jest okey;]
uklad glosnikow orginalny i ciekawy, fajnie to calkiem wyglada.
tylko za duze odstepy moim zdaniem miedzy srednio a wysokotonowka;)
szkoda ze nie masz juz dapa, teraz potencjal sie matnotrawi, ta wierze duzo im naskoczyc moze;p
-pozytywnie;]

[ Dodano: 2006-04-21, 17:31 ]
ps. daj ciemne sruby

cześć nie no kolumienki spoko i nawet fajnie je wykonczyłes ale jedno mnie ciekawi jak to gra na tym wzmaku to musi być dopiero power:D ocena 6/6

Miałem już nieprzyjemności z powodu tych kolumn między innymi od połowy mieszkańców bloku i policji ze spółdzielnią mieszkaniową włącznie. Byłem świadkiem jak po zapuszczeniu Tone generator'a szyby 5 pięter wyżej wpadały w rezonans przy czym efekt był jakby delikatne fale na wodzie( okno zachowywało się tak samo)

no ładen przyznam ze włozyłes w nie całe serce.Rozmieszczenie głosników jest swietne takie nietypowe tak jak w kolumnach VOYAGER i SCHERZO
mogły by byc wyzsze...

WOW... Miałem zamiar zbudować coś takiego, ale jak widzę, co to wyprawia, to wolę chyba dać sobie spokój i zbudować coś słabszego...

beztytuu6co.jpg

Tu nie pasuje ten prosiaczek :D Tygrysek jak już :D

Prosiaczka dostałem parę lat temu od mojej miłej i do dzisiaj stoi na komputerze (wtedy chyba wyjątkowo na kolumnie :) )

Ha a na mnie robia pewne wrazenie, napewno monstrualnosci. Wykonczone schludnie wiec nie ma sie co czepiac ze okleina. Nie wiem jak to gra ale gratuluje.

Powrót