Witam Na poczatku chcialem sie ze wszystkimi przy witac na forum. A wiec tak mam w planach zrobienie sobie kolumn podlgowych bedzie to moja pierwsza zrobiona od podstaw konstrukjca(kiedys regenerowalem glosniki Tonsila). Na nizej przedstwionych projektach(z gory przepraszam za wykonanie ich robione byly na biegu a pozatym niemam talentu do projektow) jest zawarty pomysl na takie kolumny. Chcialbym zrobic je na zwrotnicy trojdroznej i tu odrazu pada pierwsze pytanie jaka najlepsza zwrotnica? Dalej, w ktorym miejscu umiescic BR zeby dobrze i czysto gralo? jakie najlepsze i w miare mozliwosci rozsadnej ceny glosniki byscie proponowali zeby do nich zamontowac. Prosil bym o wypowiadanie sie juz obeznanych w konstruowanie tego typu konstukcji ludzi gdyz chcialbym wykonac naprawde dobre kolumny ktore by dobrze mi graly. Z gory Dziekuje. I czekam na odpowiedzi. Ps. Jesli bedzie potrzeba wiecej rusunkow z moja wizja, prosze mowic wykonam co bedziecie chcieli tylko pomozcie mi prosze. Pozdrawiam.