• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Kolumny pokoj 12m2

omzys mogl bys mi powiedziec jak mam wpisac te dane?? bo wpisuje tyle ile jest podane na stronie stx i jak robie save to wyskakuje mi okienko z jakims bledem

[ Dodano: 2008-12-26, 00:56 ]
dokladnie pisze cos takiego: Consistency check on following parameter groups failes. See the help file for recommended data entry procedure i nizej w okienku Qts,Qms,Qes i moge kliknac ok albo help

Qts, Fs, Vas - te parametry są obowiązkowe. Mi po ich wpisaniu przy savie nie wyskakuje żaden błąd. Spróbuj pominąć 2 pozostałe wartości zaczynające się na 'Q' ja nie zadziała...

gromba21, moze sproboj sciagnac inna wersje winisd bo z jedna sa chyba problemy cos mi sie kojarzy. Ogolnie to polecam bassboxa..

gromba21 napisał:
co myslicie o tym projekcie ?? zagra lepiej od tych stxow ??

[ Dodano: 2008-12-26, 00:20 ]
http://www.elektroda.pl/r...ic236032-0.html
tesle sa bardzo popularne ale jakby nie patrzec sa juz mocno wiekowe wiec raczej bym sie zainteresowal czyms nowszym...

n_omyzs napisał:
Bo to wlasnie zabawa dla poczatkujacych. Nie przesadzaj... przeciez to nie male dzieci troche wiedzy i obycie nie zaszkodzi nabrac.
ok ok - ale jak ma sie bawic to niech sciagnie starsza wersje bo ta nowa za bardzo miesza poczatkujacym

gromba21, projekt obudowy jutro poszukam - w koncu nadal swieta mamy :P

Ok wiec jestem juz zdecydowany na ten projekt. Wiem wiem ze swieta ale poprostu sie napalilem heh. Tak wiec czekam na projekt obudowy.

W takim razie czekam az Pawel znajdzie projekt obudowy.

[ Dodano: 2008-12-26, 13:29 ]
Chcialem jeszcze zapytac. Czy ten moj wzmacniacz zostawic czy zmienic na cos innego ??

gromba21, Mam 3way na tych stxach i jestem zadowolony zagrają lepiej niż te logitechy... a odnośnie wzmaka to też miałem takiego pioneera i poza mocą to nic nie wnosi do dźwięku, ja bym go sprzedał i kupił jakąś jamaszkę :wink:

znalazlem ta ax550. Mowisz ze lepiej ona zagra od tego pioneera ??I widze ze ma mniej mocy

ax550 akurat nie słuchałem ale jak kiedyś szukałem to miała sporo dobrych opinii... Ta cena za tą ax550 jest taka sobie, lepiej polować.... Ja mam ax-392 i mocy nie brakuje mi :wink:

ok. narazie zloze te kolumny i zobacze jak to bedzie gralo. Jak by co to bede zmienial na ta yamahe.

[ Dodano: 2008-12-27, 10:58 ]
Witam. Czy moze mi ktos jaki litraz ma byc dla tego niskotonowca ?? i srednica bassreflexu??

kilka postów wcześniej Pawel S. napisał:
ok 30 litrow temu GDNowi starczy. tunel b-r o srednicy ok 7cm a dlugosc dobrana tak zeby strojenie bylo w przedziale 40-45Hz (sam dobierzesz na sluch co lepiej zagra)
Ja wiem że jesteś początkującym a dziedzinie audio ale kurde czytać to cię chyba do tej pory już zdążyli nauczyć... Bo jak masz z tym problemy to nie bierz się za kolumny. :twisted:

ja odradzam te 3-way. moze i bas bedzie, ale jak uslyszysz cos normalnie grajacego to szybko ci zbrzydnie twoj zestaw i bedziesz zalowal wydania tak duzej sumy na taka kupe. za 1000zl mozesz zrobic kep+xt19. zapewniam ze basu to on daje sporo i to bardzo fajnego i dodatkowo bedziesz mial bardzo fajna srednice - imho znacznie lepsza niz z Vif za podobne pieniadze. Kopulka co prawda przydalaby sie lepsza, ale z XT19 tez to gra (zreszta do PJ to nie ma w ogole co porownywac - roznica niebo, a ziemia).

Powrót