• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Kolumny poszukuje do Su-810

Reakcji
0
Nie znam się kompletnie a szukam jakiś kolumn do SU-810. Wcześniej grały na nim Altony 110. Ale zaczynają się rozpadać ze starości... A że to sprzęt rodziców zastanawiają się czy warto wymieniać membrane i zawieszenie(czy to w ogóle coś pomoże?) czy lepiej kupić nowe kolumny. Jakość dźwięku w miarę dobra, bass nie musi być duży. I prosił bym przy propozycjach o podanie cen bo oni nawet nie wiedzą ile mogą wydać :P

Jak oni nei wiedza ile moga wydac to my nic nie doradzimy...
Swoja droga my tu sami budujemy a nie kupujemy gotowce...

No zauważyłem... To możecie polecić fora tam gdzie kupują a nie budują ;]
Myśle że bez przesady jeżeli chodzi o cene. Za ile można kupić coś dobrego ? 1000? 1500?

A i pytanie. Czy rozlatujące się zawieszenie głośnika ( nie wiem czy dobrze to nazywam) może powodować charczenie ?

Mnichal napisał:
Czy rozlatujące się zawieszenie głośnika ( nie wiem czy dobrze to nazywam) może powodować charczenie ?
raczej powoduje to obcierająca cewka :)
Mnichal napisał:
No zauważyłem... To możecie polecić fora tam gdzie kupują a nie budują ;]
Myśle że bez przesady jeżeli chodzi o cene. Za ile można kupić coś dobrego ? 1000? 1500?
Cięzko powiedzieć bo zależy to od tego czego oczekujesz...
Do jakiego pomieszczenia i muzyki ich potrzebujesz ?

Powrót