• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

kolumny stereo + 2 suby

ogólnie super tylko ja i niemiecki :D a w zwrotnicach niema pomyłek . tzn że to nachylenie nie jest tak istotne?? wiadomo że wymiary wezmę wtedy proporcjonalne

Po co ci niemiecki? Przeciez wszystko masz na rysunkach lub w cyfrach. Jak chcesz poczytac to masz translator.
Pochylenie cos daje, ale jak nie wiesz co to roznicy przeciez nie uslyszysz :P
A to pochylenie ci sie nie podoba czy nie wiesz jak zrobic?

Racja ze zwrotką chyba sobie poradzę fakt translator, tak to pochylenie mi nie bardzo sie podoba a zrobic nie problem wszystkie maszyny do zrobienia obudowy posiadam jak wyzynarke frezarke itd. bedzie gorzej gralo jak na prosto zrobie z zachowaniem proporcjonalnosci ??

Racja ze zwrotką chyba sobie poradzę fakt translator, tak to pochylenie mi nie bardzo sie podoba a zrobic nie problem wszystkie maszyny do zrobienia obudowy posiadam jak wyzynarke frezarke itd. bedzie gorzej gralo jak na prosto zrobie z zachowaniem proporcjonalnosci ??

Zrob proste, a pochylenie zalatwisz jednym kapciem pod frontem kolumny :>

Witam
Bardzo proszę o pomoc w ustaleniu biegunów następujacych kondensatorów t.j.

Kon. 15,00µF 100VDC 10% ELE. NP 2 szt. 0.00 1.27 0,004 23 0.58 3.12
MDL śr-10/ 20mm. poziomy
Kon. 22,00µF 100VDC 10% ELE. NP 2 szt. 0.00 1.80 0,006 23 0.83 4.43
MDL śr-10/ 24mm. poziomy
Kon. 1,50µF 400VDC 5% MKP 2 szt. 0.00 3.94 0,008 23 1.81 9.69
Jantzen Z-Standard śr-12/ 31mm.
poziomy
Kon. 0,68µF 400VDC 5% MKP 4 szt. 0.00 3.12 0,012 23 2.87 15.35
Jantzen Cross-cap śr-13/ 19mm.
poziomy

z góry bardzo dziękuje i pozdrawiam

z lewej plus a z prawej minus
a na drugim to z prawej plus a z lewej minus...

a na trzecim raz tu, raz tam... i tak sie ciagle zmienia do 20000x na sekunde ;)

Bardzo dziekuje ale srednio mi to pomoglo bo przeciez moge go obrocic w rece raz w lewo raz w prawo. a tak powazne to oznacza ze moge je zamontowac dowolnie niemaja biegunowosci ??

BRAWO!
jednak potrafisz pomyslec ;)

przeciez to elementy bipolarne - nie maja biegunowosci! nie maja poniewaz sa przystosowane do do pradu zmiennego

Wolałem się upewnić wiadomo pomyłki bolą po kieszeni :D ale bardzo wam dziękuje za pomoc :) i pozdrawiam w ta ponura niedziele

jedynie tego LRC na samym wejściu możesz nie montować jak nie masz wzmacniacza lampowego ;)

Powrót