• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Kolumny z Biedronki

Zawsze mogę zwrócić a i tak szukałem kolumn do tej kwoty... no i właśnie zastanawiam się nad zwrotem i nad kupnem cat tamte maja chociaż jakieś zwrotnice :d

z brzmienia nie jestem zadowolony chociaż po zastosowaniu kilku poprawek nie powinno być źle głośniki wysoko tonowe nie nadają się do niczego.
jakie poprawki masz na myśli?? wymiana wysokotonowego i calej reszty brygady? wraz z dodaniem zwrotki?

Przy kupnie ich zależało mi na wyglądzie i wygladaja fajnie tylko gdyby nie ten napis z przodu clarus ;/

innymi słowy kupiles obudowy za 300 zł
bez sensu.. bo jeśli tylko obudowy chciałeś to na aledrogo za góra 200 zł są ładniejsze i też z głośnikami do wyrzucenia

Ale niech to będzie przykład jak się można wpakować. To poprostu niemożliwe żeby w tej cenie coś było sensownego.

Piękne fotografie są na kartonach. To istny "hajend".
Posłuchałem i szału nie ma. Ba, nawet gorzej grają niż moje lipne hds'y z równie lipnymi xt (w których i tak jestem zakochany).

A ja zakupiłem, dodałem zwrotnice i grają naprawdę spoko. Wewnątrz są 4 głośniki. Wysoki, nie wiem jaka moc, bo Chinole zapomnieli napisać 2 średnie po 45 W spięte w szeregu bo są po 4 Omy. i niski 45 W 8 ohm. Całość miała 4 Ohm-y, ale po wipeciu w zwrotnicę jest 8 Ohm. Mi to pasuje. Po że tak powiem tuningu są naprawde dobre.:):flapper::lol::drool: Kto nie kupił, niech żałuje.:flapper:

Gąbeczki też dołożyłem, ale nie za wiele. Tylko na tylnych ściankach. Mówię Wam, jest o niebo lepiej. Wreszcie słychać wysokie tony, a bas jest wydatniejszy. Co do zdjęć, to mógłbym,ale nie chce mi się ich demontować. Mógłbym zrobić, ale nie myślalem, że kogoś to obchodzi. Na forum jest tylko sama krytyka i kpiny, a te kolumny grają naprawdę OK. Dużo lepiej niż moje wcześniejsze 100W Pionier-y. Poza tym wymieniłem przewody, bo te w kolumnach, były nisko budżetowe, czyli trochę za cienkie. :crying:
Po modyfikacji, w połączeniu z moim amplitkiem Sony w pokoju 25m2 dudnią, że ażmiło.

Ostatnia edycja:
Ok ok, nie ma sensu demontowac, bo jeszcze otwory w plycie sie wyrobia i bedzie problem :) Jesli jestes zadowolony z grania to tylko sie cieszyc.

tak czytam i mam wrazenie, ze swoimi ulepszeniami nie wiele zdzilales
no ale jak wysokotonowy dzieki wygluszeniu zagral lepiej to tylko sie cieszyc :/
ale jesli jestes zadowolony to ok

Powrót