Kolejna rozpowszechniona na forum opinia o cykaniu Vif i seasów którą wszyscy powtarzają. Mi tam nic nie cyka i wogóle to super głosniczek, więc nie przejmował bym sie tym gadaniem

a o jego jakości moze świadczyc fakt wykorzystywanie go w wielu hiendowych projektach, jak choćby kolumny audiophysics - praktycznie co drugi model jest na tej Vifie.
lars233, zwróć uwage że na forum panuja mody raz na ten głosnik raz na inny. Rok, dwa lata temu wszyscy zachwycali się dźwiękiem xt (łącznie z samym Borysem, który podejrzewam do tej pory ja wysoko ocenia), teraz przyszedł czas na Morela, i nie ma się co tym zbytnio sugerować. Tak samo jak na dół wszyscy zachwycali się kepami, teraz seasmi

Ja mam xt i jak dla mnie gra rewelacyjnie i nie słysze żadnego cykania, moze to też kwestia muzyki i upodobań, ale uważam że do rocka/metalu sprawdzi się. Z Morelem nie mam niestety porównania, ale domyślam się że jest po prostu łagodniejszy i bardziej smoth (nie wiem jak przetłumaczyć) dla tego byc może wszyscy go bardziej preferują, ale nie wiem, zgaduje. W każdym razie - polecam ci Vife Xt25