Trzeba użyć nowej zwrotnicy, a wcześniej ją zaprojektowaćA stosujac te glosniki xt25 trzeba wprowadzic jakies zmiany w zwrotnicy?
Jedna jest ekranowana, druga nie.Bawool napisał:I rozni sie czyms Vifa XT25SC50-04 od Vifa XT25TG-30?
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Trzeba użyć nowej zwrotnicy, a wcześniej ją zaprojektowaćA stosujac te glosniki xt25 trzeba wprowadzic jakies zmiany w zwrotnicy?
Jedna jest ekranowana, druga nie.Bawool napisał:I rozni sie czyms Vifa XT25SC50-04 od Vifa XT25TG-30?
Jeśli ma stać w bliskiej okolicy - powiedzmy pół metra od telewizora lub monitora kineskopowego to lepszy ekranowany. W każdej innej sytuacji fakt czy głośnik jest ekranowany czy nie jest bez znaczenia.I lepszy jest glosnik ekranowany czy nie?
Najlepiej opierać się na gotowych projektach, ale jest pare osób które mają możliwości zaprojektowania zwroty.Bawool napisał:A jest ktos kto moze mi ta zwrotnice zaprojektowac? Bo ja napewno tego nie zrobie :wink:
Barthez napisał:A co do ekranowania nie ma sensu wybierać kopułki z ekranowaniem jeżeli jako nisko-średniotonowe zastosujemy ARNy które takiego ekranowania nie posiadają.
albo kupić pare magnesów od stxa i samemu zaekranować.mariuszb napisał:Zawsze można dać ARN'a 150-73/8 jeżeli chce się mieć wersje ekranowaną...Oczywiście jeżeli zachodzi taka potrzeba...
Tylko niestety impedancja się zmieni...
Miałem, bardzo fajne są, kompaktowe, dobrze grają, jedna z ciekawszych propozycji za takie pieniądze.A te glosniki co sa wyzej w linku? co o nich sadzicie?
mnożenie to program 2 klasy podstawówki ?I mam jeszcze jedna prosbe :razz: Jestem slaby z matmy wiec jak zamienic to 9-10l na wymiary kolumny? :grin: