• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

KOMORA BEZDECHOWA

Reakcji
0
Witam:)

Zamierzam zbudować u siebie w domu komorę bezdechową. Pomieszczenia jeszcze nie mam, ponieważ będzie dopiero budowane. Wymiary pomieszczena będą ok 10 * 3m. Chciałbym wytłumić sciany jak najtańszym kosztem (wytłoczki do jajek, gąbka dla szewców, ocieplacz odziezowy itp). Czy mogę prosić o jakieś wskazówki na temat wytłumiania ścian lub linki do stron o tej tematyce. Przejrzałem większość linków na tej stronie, ale są tam profesionalne komory bezdechowe, na których budowę niestety nie posiadam funduszy.

Z góry dziękuję za wszystkie nadesłane odpowiedzi i pozdrawiam

Według mnie na komorę bezdechwą nadaje się niemal każde pomieszczenie w bloku z betonu i stali, Tylko górale nie mają tak łatwo bo u nich co drugi dom jest z desek.
Pozdrawiam
Ps nie nadają sie też lekkie altanki z drzewa.

ja juz jestem naszczescie po robocei w sumei jas mam zrobiona w piwnicy mam tam pokoik o wymairach 3 x 4 m na sciany powiesilem stre koce gdzie niegdzie dalem pod to stare walki z rogowek pod sufit przykleilem trioche wytloczek od jajek i grube przescieradlo na podloge do pomiarow lub odluchow rozkladam miekka stara koldre ale i tak czasami jest wariactwo
ogolnie pokoj jest bardzo mieciutki i nie ma klamki boje sie ze milosc do audio prowadzi do takich pomieszczenie dobrze ze JESZCZE nie mam za duzego sweterka :) hmmmm

Lepiej mieć duże pomieszczenie i nie bawić się w wytłumiania. Duże pomieszczenie da dłuższy czas najszybszego odbicia od ściany przed którym zakończy sie pomiar. Odbicie od podłogi wytłumić można kołdrą i po kłopocie.

Skoro jest lato to najlepiej wyjść na podwórko.

Powrót