• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Kompatkowy moduł DAC

Reakcji
15
Szukam modułu DAC, który mógłbym wsadzić do wzmacniacza od segmentowej mini wieży.
Szukam czegoś kompaktowego żeby weszło do środka obudowy, żeby grało w miarę i było przystępne cenowo (tak w granicach 300zł).
Ma ktoś doświadczenie?

A z jakimi wejściami? Ja kupiłem najprostszą płytkę z PCM2704 i w sumie jest ok.

USB - ma być do komputerów
Zamówiłem właśnie dziś płytkę z pcm 2704 za 40zł - zobaczę co to jest warte.

Przyszło to coś. Mam wrażenie że gra trochę bardziej matowo od tego co mam - DAC X3 - jakiś chińczyk też. Nie jest w zasadzie złe, gra trochę ciszej.
W wolnej chwili pomierzę to RMAA

Ostatnia edycja:
Podobne mam wrażenia. Tyłka nie urywa, ale jako dodatek do jakiejś mikrowieży za parę złotych jest ok.

Ostatnio to ten zestaw jest moim głównym odsłuchowym, nie jest to plastikowa wieża tylko mini segmentowiec od denona + kolumny na SBA

Powrót