• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

kompletne audio do domu za 2kPLN

kombo, powiem ci tylko tyle że jak się chce to się znajdzie trzeba tylko czasu i cierpliwości a zawsze coś upolujesz np. mój sub panel 150w upolowałem za 100zł a głośnik za 250zł a chodzą po 400-500.

Nie na temat...
Michał K. napisał:
A Ty byś sprzedał coś taniej bo spadło euro a kupiłeś to po wyższym kursie?
To jest raczej robienie w bambuko, typowe w Polsce, a nawet jeśli masz rację to kto im kazał na kryzys zapychać magazyny? Chyba nie żyjemy na końcu świata?
Ciekawe dlaczego przed skokiem euro w akkusie przy m18wh było napisane: "Głośnik wycofywany z oferty, dostępny do wyczerpania zapasów", a cena wzrosła?

Nie na temat...
kombo napisał:
Ciekawe dlaczego przed skokiem euro w akkusie przy m18wh było napisane: Głośnik wycofywany z oferty, dostępny do wyczerpania zapasów, a cena wzrosła?

Bo wzrosła cena euro a zapasy magazynowe były zapewne kupowane w holandii, z audiocomponents?

zagadaj do bawolka w jakiej budzie ca18 sie najlepiej sprawdza, ma te glosniki wiec cos moze podpowiedziec

dolphin ...juz nie mam ca18rnx ... mialem ok 3tyg ER18rnx z 27tdfc oraz tego ca18rnx z xt25tg no i po jakims czasie stwierdzilem ze er z 27tdfc to lepszy zestaw ;p

ja go sprawdzalem od 14 do 21l i strojenia od 35 do 45Hz (specjalnie testową paczke zbiłem do tych zabaw ...fotki gdzies tam w "budowanie na ekranie" kilkanascie stron wczesniej są...

mi najbardziej podobał sie w 18l @40Hz

PS kiedyś gadałem z Misiomorem o tym mimirze i wybił mi go z głowy .... panowie od seasa chyba mogli się bardziej postarać popatrzcie na przebieg impedancji ;p

Paweł ja bym zrobił to http://www.audioheuristics.org/projects_gallery/ER18DXT/ER18DXT.htm
:D

doskonale udokumentowany projekcik !...

no jest jest .... po prostu sprawdz ;p

wydaje mi się że warto że naprawde warto użyć ERa i ożenić go albo z tym dxt albo któryś z projektow Jaya (27tdfc lub 27tbfc/g)

dolphin123 napisał:
http://www.geocities.com/woove99/Spkrbldg/ER18RNX_2Way.htm 27TDFC ER18RNX
do 27TBFC/G linka nie moge tez znalezc na szybko, ale wiem ze jest :razz:

Na dole strony jest w OPTIONS :smile:

bawolek napisał:
z priva wywnioskowalem że przeoczyłeś coś ...tam jest seas DXT a nie vifka XT ;p
nie nie. z XT byla zwrotnica robiona przez yoshiego - nie chce tej vify :P
chodzilo mi o to ze ten DXT nie podoba mi sie wizualnie... no i chyba niema go w polinku

a ten projekt JAY'a juz mi sie podoba ;)
szkoda ze nadal troche skomplikowana zwrotnica :???:

no to kontynujemy temat ;)

tak wiec panowie jaki wzmacniacz z pilotem do 500zl do tych glosnikow? :D

pegelmesser, jakbym mial czas na taka zabawe to bym nie pytal ;]
fabryczny z pilotem do 500zl (to jest kompletne max)

Powrót