• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Kompletny brak pomysłu na niskiego :(

Reakcji
0
Nie wiem jaki niski wybrać do takich:
STX GDWK-10-200-8-PJ
TVM ARX-150-25/8
i zastanawiam się nad GDN-22-120-8-SS STX albo TVM ARN-226-07/8. Nie widziałem na forum za wiele komentarzy na ich temat. Ciekawy jest jeszcze TVM ARN-226-08/8 ale obudowa mi wyskakuje gigantyczna w WINisd. Obudowa zamknięta.

chyba zdecyduje sie na TVM. ma ladniejsza charakterystyke i jest tanszy. a nawiasem gdzie moge obejrzec Tonsile, bo nie moge znalezc w necie.

ja bym brał STX'a. Estetycznie też sie lepiej prezentuje. A tak nawiasem. Dobry jest ten STX GDWK-10-200-8-PJ :?:

o GDWK wiem tylko tyle co z forum więc nie mogę wyrażać swioch opinii.ale podobno dobry. a stx ladnie zagra w closed??

[ Dodano: 2007-02-25, 22:11 ]
stx ma niski SPL. wacham się. czytałem kilka opinii na temat tego ze stx lepszy ale ciagle nie moge sie zdecydowac.

Może jednak jakieś 20/60 albo 20/80 tonsila?? to na prawdę dobre głośniki... do 3-way hmmm... jedyny minus to trza jakoś obręcz zastosować...

te tonsile sa ok, troche drozsze, ale nie bedzie to kwiatek do kożucha? nie jest troche za dobry do STX i TVM? jakość sie równa do najsłabszego ogniwa więc może troche to strata kasy? a przy okazji czym sie rozni tonsil GDN 20/60/11,8 od GDN 20/60/3,8 ?? parametry te same cena ta sama, wyglad inny ale czy cos jeszcze?

[ Dodano: 2007-03-04, 22:11 ]
zdecyduje sie chyba na stx. tonsil troche za drogi i nie chce do pierwszej konstrukcji takiego glosnika (za ta cene). do tego wezme STX GDWK PJ i tesle ARX 150. co o tym myslicie?

Powrót