mal999 napisał:mam też wątpliwości czy zasilacz 400W uciągnie 4850, alternatywnie możesz poszukać 4770 na DDR5 który pożera ok 50W mniej
Spokojnie, w/w Modecom MC-400 ciągnie u mnie właśnie HD4850, z podkręconym E7300, 2GB RAM i dwoma dyskami, DVD, poza tym 6 wentylatorów z czego 4 podświetlane na niebiesko :razz: , i nawet nie jęknie :smile: Wymieniłem mu wentylator na Scythe z potencjometrem i kręci się średnio 800-900rpm więc mniej niż "potwór", który chłodził go wcześniej i nawet po długim graniu nie jest gorący.
Yoshi_80 napisał:Jeżeli chodzi o tanie płyty głowne to mam w domu 2 produkty gigabyte'a , jedna 2 lata , drugą 3 i oba kompy smigają aż miło.
Też mam płytę gigabyte pod socket 775, model EP35-DS3. Do wad na pewno mogę zaliczyć dual-boota (jeżeli pokręci się mocniej) oraz to, że przynajmniej mój egzemplarz lubił robić fail-starty, przywracając ustawienia domyślne pomimo tego, że procesor pod pełnym obciążeniem był w pełni stabilny. Ale jeżeli ktoś się w to nie bawi, to Gigabyte dodatkowo ma jakiś system oszczędzania energii :smile: Tylni panel jest faktycznie bogaty.
Dysk na początek wziąłbym 640GB, np. Samsunga. Nie pamiętam już dlaczego i nie jestem na 100% pewny, że to prawda, ale chyba 500GB to taka okrojona wersja 640GB, a nie zupełnie inny dysk. Jeżeli się mylę to proszę o sprostowanie :smile: