A tak serio, to wywal ten komp w 10 piętra w bloki i kup za kilka stów sprawny, działający i wydajny używany zestaw.
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
a tak na serio to mam podobny sprzet od 18 lat i ciagle go uzywam!A tak serio, to wywal ten komp w 10 piętra w bloki i kup za kilka stów sprawny
Cześć,
Mam mały problem, muszę chyba kupić nowy dysk SSD. Obecny 120GB jest dla mnie za mały, mój W10 z softem rozrósł się do tego stopnia że zostało mi 10GB wolnej przestrzeni. Potrzebuje dobry i tani dysk SSD(obecnie mam GoodRAM), tylko teraz już nie wiem czy kupić 240GB czy iść w większe pojemności... Dodatkowy w laptopie to 2TB hybryda na dane.
Potrzebuje wtedy też jakiś program do skopiowania obecnego dysku z systemem na nowy dysk, tak aby nic nie przeinstalowywać, da się takie coś zrobić?
Planuję zmianę procka w kompie,puki co ja go mam,ale będzie dla syna czyli gry.Teraz jest G4560 ,ale trochę kuleje w grach.Podstawka 1151. DDR4 2x4Gb chodzą na 2400Mhz. W związku ,że i5 na tą platformę potaniały postanowiłem kupić jakiś procesor,tylko jaki?Ostatnio widziałem i5 7400 za 380zł ,ale poszedł.Myślałem tez o i5 6500.Co polecicie opłacalnego? fajnie by było jakbym się zmieścił 400-450zł.Grafika puki co gtx1050 2 Gb.
Masz w lapku slot na m.2? Co do drugiego pytania to chyba możesz zrobić kopie, jako obraz systemu.
Myślę ze zmiana 2 rdzeniowego pentium'a dobrze zrobi. Najtaniej chyba mocną i5, pytanie jaka płyta główna.
Myślę ze zmiana 2 rdzeniowego pentium'a dobrze zrobi. Najtaniej chyba mocną i5, pytanie jaka płyta główna.
Tu się mylisz jednak bo ta karta troszkę więcej potrafi.Miałem ją z i5 2400 i w wot na maxa miała 90 -110 fps a na g4560 60-70 fps więc można wycisnąć więcej na i5. Jednak stary komp sprzedałem i chcę zmodernizować ten nowszy,bo taki był zamiar.Więc proszę tylko o radę jaki proc i5 kupić ???Po co wymieniać CPU na mocniejszy jeśli karta nie nadąży? No chyba że ktoś gra w mocno obciążające procesor gry ale dzisiaj większość gier i tak opiera się na GPU. Szczególnie przy większych rozdzielczościach.
- - - - - aktualizacja - - - - -
Ja najpierw miałem w/w kartę z core i3 2120, a teraz po awarii płyty mam ją ze starym xeonem na lga771. W obu przypadkach jest to w miarę dobrze zbalansowany duet. Nie ma sensu wymieniać CPU na i5 jeśli zostawi się tą kartę. Do i5 idealnie pasuje 1060 albo coś o tych osiągach lub nawet trochę mocniejszego a nie zwykłe 1050 2gb.