• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

[komputery] temat ogólny

Raf nie ma duplikatu naklejki, nie da się go wyrobić , więc obawiam się że w przypadku kontroli byłby problem. Chyba że licencja jest zapisana w BIOS , wtedy jest to dopuszczalne. (Dowodem legalności systemu jest PRZEDE WSZYSTKIM naklejka coa, która jest jednorazowego użytku). Przepraszam za brak w poprzednim poście.

a wiec tak, z napisami poprzez dlna sobie poradzilem juz, wlaczylem muxing i chula sobie. Klejne pytanie - czy ktos probowal streamowac poprzez dlna airplaye, np. z weeb.tv?

Ej Paweł jak tam z tym dyskiem ? Śmiga Ci już ta hybryda ? Pytam sie bo moze bedę za jakis czas mamie w kompie wymieniał dysk na coś większego.

To lepiej prześlij wszystkie foty i inne potrzebne ci rzeczy ( na wszelki wypadek) na Dropboxa, Gdrive czy inne tego typu.

caly dysk skopiowalem na nowy dysk
problem to postawienie systemu na nowo. nie mam sily, ochoty i czasu na to

przecież Pawle to się samo robi :P
Zresztą podziel ten nowy dysk na partycje.
Zrób klona partycji systemowej.
Mniej roboty ;)

Nagraj na płytkę CloneZilla. Do tego nie potrzeba systemu operacyjnego, uruchamiasz ją tak jak instalator windowsa.
Tylko ostrożnie, bardzo łatwo można stracić zawartość dysku.

---------- Post dodany o 16:35 ---------- Poprzedni post o 16:33 ----------

Lub poszukaj czegoś bardziej user friendly, nie chcę mieć na sumieniu utraty Twoich danych :)

a przeczytales co napisalem?
nic nie bede klonowal bo system i tak wymaga postawienia na nowo

Tuner TV na USB

Tuner TV na USB

Kompletnie totalnie nie mam doświadczenia z pc`towymi tunerami, a chciał bym jakiś zakupić.
Nie mam pojęcia ile trzeba wydać na dobry tuner więc nie podaje na razie budżetu.

Fajnie jeśli jakość obrazu będzie taka jak na TV - można tak? osiągalne? :) i fajnie jeśli można będzie prosto nagrywać na dysk; a już wg super jeśli format zapisu będzie taki by pliki ważyły "normalnie".
Proszę o w miarę możliwości propozycje podparte jakimś samplem czy coś podobnego.

Chyba ten dysk jest walniety - nie moge zainstalowac zadnego systemu :/
Wywala mi bledy na 2 plytach z win xp a win7 nawet nie chce zaczac instalowac :/

Albo masz źle założoną partycje ;) . Jak ostatnio też kupowałem dysk to miałem podobny błąd że najpierw podłaczyłem do kompa i zgrałem dane a później sie okazało, ze żaden instalator go nie widzi ;).

Paweł - przeskanuj go HD Tune na wolnym teście po odznaczeniu quick test.
Możesz go uruchomić z Hirens boot cd.

Odnośnie tunera TV, rynek jest trochę przesycony, więc na pewno coś znajdziesz, ale musisz poszukać po forach.
Ewentualnie wziąć jakiś cyfrowy polsat czy nc+ i odbierać sygnał przez ripery służące do zgrywania obrazu.

Co wy z ztym ramem wyskakujecie ?

Trzeba ustawić partycję jako aktywną czy coś takiego.
Panel sterowania->narzędzia administracyjne-> zarządzanie komputerem->magazyn -> oznacz partycję jako aktywna.

Jakby ram nawalal to by i na starym dysku nie chcialo chodzic...
Partycja aktywna ustawic sie powinna podczas partycjonowania w instalatorze windowsa.
Ale dla pewnosci pobralem narzedzia seagate

Powrót