• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

[komputery] temat ogólny

Początek instalacji jest OK dopóki po skopiowaniu plików się nie zrestartuje. Po restarcie wyświetla komunikat błędnego ładowania systemu.

Chyba najsensowniej będzie dokupić jakiś napęd CD na USB i z niego próbować zainstalować system.
Jak masz starszą płytę główną to może bootowalny USB wcale nie ruszać. Mi na przykład nigdy się nie udało stworzyć boot-usb które by działało na moim pc.
Najprościej i najtaniej (nówka 55zł) będzie zaopatrzyć się w nowy napęd cd/dvd wpinany w płytę i normalnie odpalić instalację z płyty.
Co to w ogóle za komp?

Trzeba sprawdzić możliwości BIOS czy da radę odpalić z usb. Wogóle to płyta główna do kompów ,,klientów". I przez to nie bardzo nadaje się do normalnego użytkowania. Na płycie jest bodajże złącze do Flash lub Microdrive jako dysk.

Wogóle na tej płycie głównej był kiedyś Xp? Może po prostu płyta nie obsługuje starszego systemu niż Vista?

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zainstaluj win XP na innym kompie bez żadnych sterowników dosłownie do pierwszego uruchomienia po instalaxji , zrzucić Norton ghostem obraz dysku na pendrie, odpal na tym swoim kompie. Norton Ghostem i odtwórz obraz dysku na swoim. Będzie można odpalić win XP choćby w trybie awaryjnym i przekonasz się czy xp wogóle działa na tej płycie.

Mam na podobnym terminalu Fujitsu Debiana, śmiga ładnie (w trybie tekstowym), na płynne działanie windy nie licz.

Panowie wiecie może czy jest możliwość aby komputerowa karta dźwiękowa realizowała podział pasma akustycznego? Tzn działała jako zwrotnica?

Tak jest to taki parchastyczny mostek PCI - PCI-E, problemy mogą być jeśli będziesz katował na niskich buforach w ASIO.
W wdm powinno być ok, trochę*tych przejściówek od żółtych braci przewaliłem i bronią się tym że raczej nikt nie robi takich herezji, a dodatkowo działają. Ale reguły nie ma.

Powrót