• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

[komputery] temat ogólny

Miałem kiedyś tę kartę, ale dźwiękowo za tę cenę to tragedia :D Odnośnie nagrywania, sterowniki masz poprawnie wgrane?

Co do dzwięku to już zauważyłem, w porównaniu do zintegrowanej soundstorm było na 1 rzut ucha gorzej... Przy sterownikach nic nie grzebałem, podpiałem do usb, system wykrył sprzęt i działa, nic więcej nie ruszałem. Odinstaluje te co są, wepne i niech zainstaluje jeszcze raz, może ruszy.

Oddaj jak możesz i zainwestuj w E-MU 0202 lub 0204 :) Cenowo +/- 200zł a różnica w dźwięku bardzo duża.

Oddać już nie oddam, ale na pewno zmienie na coś lepszego. Mikrofon dalej nie działa, tyle co się ogrzegbałem w tym, coś tu nie tak jest. Daje sobie z tym spokój. Emu 0202 nawet używałem u siebie, bo brat miał to czasem pozyczałem i chyba pójdę w ta stronę przy wymianie kiedyś.

XP

- - - - - aktualizacja - - - - -

zminiłem mikrofon i teraz nagrywa ale cicho i z buczeniem

- - - - - aktualizacja - - - - -

nie działa na tracer s5, działa i buczy na mikrofonie ze słuchawek creative hs-330

Poradziłem sobie, ale jak to nie wiem, działaja oba teraz bez zarzutu. Po prostu jeszcze raz podłączyłem i dotknąłem obudowy karty i wszystko jest ok :blink:

Ze względów jakie ost robił konwerter usb-spdif myślę nad zmianą go i wrzuceniem jakiejś karty muzycznej do blaszaka, coś sensownego z używanych kart polecacie, ogólnie potrzebuje tylko po to tą kartę aby optykiem dźwięk puścić do dac`a więc nic szczególnego to nie musi być 96/24 w zupełności starczy, widziałem np asusa dgx 5.1 lub jakiś creativ ?

Dzięki uprzejmości Dresa otrzymałem od Niego kość 2GB RAM.
Gra Medal Of Honor nadal się tnie, więc postanowiłem zmienić system na Windows 7.
Dziś, może jutro będę instalował.

Powrót