My nie mówimy o samej czystej instalacji. Najwięcej problemów jest podczas aktualizacji z 7/8/8.1 do 10, niektóre kompy startują ale przy ładowaniu systemu błąd i kaput, zostaje format.
@dzwiedziu
No właśnie, to doskonale pokazuje, że nie wszystko jest kompatybilne z 10tką.
Mi na 3 letnim lapku nie działały wszystkie funkcje gładzika i przy każdym uruchomieniu wywalało błędy tej aplikacji. Update z 8.1 do 10, zrobiłem czystą instalację i teraz już śmiga.
Siostrze złożyłem kompa, nie pomyślałem o kompatybilności karty Wifi, skutkiem były niebieskie ekrany już podczas ładowania systemu lub totalny stop, nawet system się poprawnie zainstalować nie mógł. Dopiero wyciągnięcie karty pomogło. Ale już musiałem kupić nową, prześledziłem rynek i na przykład na 10 kart wifi ze 2 będą działać na pewno. Te na USB mają największe prawdopodobieństwo działania o ile same też są świeże, te na PCI można sobie od razu odpuścić.
Na moim kompie z 4 letnią płytą głowną z górnej półki nie ma w 100% sprawnej obsługi USB3.0, korzystam z zewnętrznej karty dźwiękowej i na USB3 dźwięk w głośnikach tak jakby się przycinał, dopiero przełączenie na USB2.0 poprawiło sytuację (na 7 i 8.1 nie było tego problemu), mam też dysk zewnętrzny na USB 3.0, po podłączeniu słychać komunikat systemowy ale go nie pokazuje, dopiero na zwykłym 2.0 tak.