• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

końcówka 2x200w

• Autor wątku Autor wątku Kuba
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Reakcji
0
chiałbym zrobic soebie własnie taka końcówke i czy jej wykonanie i uruchomiene jest trudne i prosiłbym jeszcze o jakis schemat (jesli by dało rade)???

elektroda.pl
wykonanie zalezy od projektu na czym to ma byc
Ja proponuje kupno ci koncowki Sharpa z allegro widzialem tam kilka sztuk sam mam nawet C-1000 cena cos kolo 300zl

to jesli mi proponujesz kupno to wykonanie talkeigo piecyak jest trudne:>

moim zdaniem szkoda zachodu jezeli mozna kupic gotowe jednak uzywane co nie, mozesz sklecic 2 kity NE107K ale one do latwych nie naleza ale maja 250W sin i wydzie ci to duzo drozej bo za 300zl moze da sie jeden kanal zrobic

to moja subiektywna opinia tylko ktos moze sie sprzeciwic oczywiscie po to jest forum zeby dyskutowac
Ja mam sharp'a C-1000 zapytaj rowniez ALTON'a on ma system 7700 tez sharp'a on ma obcykane co i jak z tymi koncowkami..........

lepiej jeden z kitów nowergo elektronika. Jest tam wzmak 400Wza 150 zł jeśli pamiętam. Projekt tego wzmacniacza to wzmacniacz z ausiamplifier(czy jakoś tak) tak że raczej działać to on będzie :)

heh ... no ja mam SHARPA SYSTEM - 6000 - siedzi tam STK 4241V na napięciu 2 x 68V wiec mocy ma dosc konkretnie :) Cuda takie i wymienione wczesniej np. 7700 mozna nabyc za okolo 250 PLN !!! napewno taniej to wyjdzie niz robic taki modul samemu a obudowa tez bardzo fajna :) Do tego jakis preamp i koncowa jak ta lala :)

wychodzi, nie wychodzi... jest to tanie teraz bo ma to swoje lata jednak, ja mam C-1000 i nie nazekam... ale jakoscia nie grzeszy

A, może polece ci coś czego nie zamienie na nic innego.Sharp SX8800 ?.2x300W max(2x200W sinus dla <0,4THD).1200W poboru z sieci.
Jak koledzy piszą polecam ci też SM7700 ma ok 2x180W dla 10% THD albo
C1000 ok 120W przy THD10%....

Zasilanie w tych końcówkach jest również naprawde potężne (każdą miałem osobiście)mam do dziś 8800 z wieżą (zestaw do pokoju :)).W C1000 znajdziemy jedno ogromniaste trafo i 2x10 000uF 63V w zasilaniu (samo zasilanie na końcówie ok 2x50V)

SM7700 pochwali sie trafem o wadze ok 8Kg i wymiarach ok 10x10x15cm w zasilaniu 2x10 000uF 75V (samo zasilanie na końcówie 2x68V)

Rodzynek SX8800 ma 2 transformatory jak w SM7700 ( po jednym na kanał).Waga wymiary te same.w zasilaczu (minus tej końcówy) dla kanału przypada 2x6800uF 100V choć i te wysatarcza w 100%. (samo zasilanie na końcówie 4x82V[2x82 na kanał])

O chłodzeniu nie będe wspominał.... każda z nich ma co potrzeba....

Powrót