Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
Całość = wzmacniacze + kolumny. Wykonywanie tego testu na samych wzmacniaczach mija się z celem. I tak najwięcej znaczenia będą miały same głośniki i kształtowanie charakterystyki przez zwrotnicę. Myślę, że dobry zestaw musi mieć płaską charakterystykę (biorąc pod uwagę wzmacniacz, kolumny jak i pomieszczenie odsłuchowe) i bardzo dobrą odpowiedź impulsową. Do tego będę dążył. Pomiary i testy będą wykonywane już na złożonym zestawie i w danym pomieszczeniu. Po każdym przestawieniu zestawu będzie trzeba przeprowadzać pomiary i kalibrację od nowa. Uważam, że tylko w taki sposób to będzie prawidłowo (wiernie) odtwarzało.Skoro całość na LM'ach to co chcesz porównywać?
Myślę, że dobry zestaw musi mieć płaską charakterystykę
NieJeżeli dobrze zrozumiałem to chcesz robić pomiary kolumn żeby wykazać różnicę między wzmacniaczami?
... że tak przeprowadzony test dałby nam jakąś informację o jakości zestawu.
A źródło czy napęd to już nie?Osobiście uważam, że to i tak kolumny i pomieszczenie mają największy wpływ na jakość odbioru.
Przez cały czas zakładam, że:A źródło czy napęd to już nie?
Kolego idź Ty lepiej słuchać tej swojej hajendowej karty zintegrowanej razem ze swoją nieaudiofilską diorą i nieaudiofilskiego technicsaPróbujesz być najmądrzejszy i najfajniejszy, ale niestety Ci nie wychodzi. Próbujesz nas pouczać i robić za jakiś autorytet... Przynajmniej jest się z czego pośmiać
![]()
Przykład z cięciem w zwrotnicy słaby, bo tam dochodzi jeszcze zgranie fazowe.
Kolejnym poziomem umysłu byłoby AS, pewnie też nikt by mi tam nie uwierzył, że taki sam miedziany kabel za x razy więcej nie może inaczej zagrać, ale ślepych testów wystrzegają się jak ognia.