• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Końcówka Apex B500 - zna ktoś?

Reakcji
4
Znalazłem w sieci projekt bardzo ciekawej końcówki mocy Apex B500.
Wzmacniacz osiąga 500W/4ohm i 300W/8ohm.
Chciałbym wpakować to do suba na AWX 10" - mocy wtedy będzie w sam raz.

Tylko pytanie - czy ktoś zna tą końcówkę? (budował, słyszał, widział?)
Jeśli tak to chętnie poznam jego opinię :)

Załączniki

• APEX B500 SCH.jpg
    APEX B500 SCH.jpg
    323.1 KB · Wyświetleń: 0
Altare to zupelnie co inengo. Altare z AVT to raczej wszystkim znany holton tak samo jak ich druga koncowka ''audiofilska''. Razem z tym apex500 wszystkie trzy nadaja sie do du.. :)

Razem z tym apex500 wszystkie trzy nadaja sie do du.. :)
O tym, że holtony za specjalne nie są to czytałem, ale czy mógłbyś wyjaśnić dlaczego ten apex leży z nimi na jednej półce?

jak ci sie super nie spieszy to Zbig wrzucil bardzo ciekawą konstrukcje:
http://diyaudio.pl/showthread.php/21...SFET-3-0-SyMOS
Widziałem tą końcówkę i rzeczywiście wygląda dość interesująco, tylko obawiam się, że minie jeszcze troche czasu zanim zostanie odpowiednio dopracowana.

Zaryzykuję chyba i poskładam tego apexa a później się przesiądę na końcówkę Zbiga.

Panowie, w zasadzie to do tej pory nie wyjaśniliście, dlaczego ta końcówka jest do dupy.
Nie ma potencjometru do regulacji prądu - ok, zawsze można dobrać rezystor czy potencjometr wstawić.

O elektronice mam pojęcie, ale niestety nie mam takiej wiedzy, żeby patrząc na schemat ocenić jakość wzmacniacza - dlatego spytałem o to na forum.

Czy rzeczywiście ten wzmacniacz to aż taka tragedia?

Od razu zaznaczam, że nie uparłem się, żeby koniecznie ją budować, ale bardzo mnie interesują minusy tej konstrukcji.

...

---------- Post dodany o 21:52 ---------- Poprzedni post o 21:44 ----------

jak publikować zdjęcia? dzięki

Powrót