• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Końcówka mocy TOMIX s-778

Reakcji
0
Witam.
Kupiłem dość nie drogo wymienioną w temacie końcówkę mocy. WG sprzedającego ma ponad 250w na kanał. Jestem ciekawy ile w tym prawdy i ile może ona mieć naprawdę mocy. Jest bardzo ciężka waży tyle co inne końcówki dużej mocy, które miałem w swoich rękach.
Poniżej przedstawiam zdjęcie jej częsci w środku.
Z góry dziękuje za pomoc.
Pozdrawiam.

Zmierz napięcia wtórne transformatora, wszystko się okaże. Trafo wygląda na potężne, ale końcówka na dosyć starą. Ma jeszcze tranzystory w obudowie to-3

n_omyzs, na hollywodzie jest bezpiecznik 6A wiec wiesz ;) pozatym nie zawsze taka informacja jest zawarta na obudowie, ale warto sprawdzic.

W nim to akurat siedzi bezpiecznik 25A bo sprawdzałem własnie. Niestety nic nigdziej w żadnym miejscu nie pisze. Jeszcze sprawdze ten pobór mocy, może wtedy coś sie wyjaśni.

Powrót