• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Końcówka mocy Tonsil

Reakcji
0
Witam

Mam pytanie. Jaką końcówkę mocy polecacie do głośniczków Tonsil New Mildton 150. Wiem, że wzmacniacze takie jak np. Eltron 60(dosyć wiekowy) radzi sobie z nimi świetnie czy może lepiej kupić coś nowego. Wolę dobrze przemyśleć decyzje zakupu bo nie chce żadnego Chińskiego sh*tu.

UniAmp :wink: +limiter mocy[zeby nie usmiercic tonsilków :razz: ]

Mysle ze UniAmp bedzie dobra alternatywa... a moze kiedys bedzie jakies diy? I wtedy sie zdemontuje limiter :wink:

pizdzik, po co limiter mocy? Lepiej dać słabsze trafo, np 2x24 i będzie dobrze ;) Eltron to niestety jest padaka w stosunku do nowych wzmacniaczy. Miałem 30,60,100,100U i najnowszy jakiś wst100 czy jakoś tak w naprawie, najczęściej na przeglądzie. Nie grają dobrze. Ile masz na nią pieniędzy zacznijmy od tego?

wasik1989 po co słabsze :?: a moze kiedys kayleigh zmieni sobie audio? Moze przyda mu sie kilka watt wiecej :?:

Powrót