• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Kondensator Dietz

• Autor wątku Autor wątku elmer
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Reakcji
0
WItam

Kupiłem kondensator Dietz 1F model 21000.
Przeczytałem opis dołączony do niego... W opisie nic nie pisało na temat takiego trzeciego małego wyprowadzenia oprócz plusa i minusa, a na kondensatorze jest takie coś. Z opisu wynika, że tak jakby go tam wogóle nie było... Proces ładowania i rozładowania w razie demontarzu wg opisu producenta nie obejmuje tego małego wyprowadzenia.
Czy coś wiecie na ten temat...?

Pozdr

to jest przewod remote napewno masz to w instrukcji tylko dokladnie przeczytaj i masz opisane jak go podlaczyc mam taki sam i mialem wszysttkoo opiisane

No wiec przejrzalem jeszcze raz ta instrukcje i dla pewnosci ja tu zamieszcze. Jest ona w dwoch jezykach niemieckim i angielskim. niestety z niemca jestem noga kompleta, natomiast z ang cos kumam i niestety nie doczytalem zbytnio nic nt tego wyprowadzenia.

I tu poniżej jeszcze zamieszczam zdjecie samego kondensatora:

Prosze o pomoc co i jak z tym wyprowadzeniem bo nie chce niczego od razu uszkodzić :( .

Właśnie nie wiem nadal co to jest za wyprowadzenie i do czego służy :-( .

to jest remote.
taki sam co odłącza wzmaka..
tak i ten odłącza elektronikę od konda..

a mi sie wydaje ze on odlacza nie elektornike tylko calyego konda i dlatego z remotem sa lepsze kondy bo dzialaja zawsze jak wzmak dziala a te z elektronika to same nie widza kiedy sie wlaczyc
mialem alpharda to czesto dzialal jak wzmak nie dzialal

Wit Wita

A rozkręć te cacko i zobaczysz do czego służy te połączenie .
Wtedy będziesz w 100 % pewien i odrazu poznasz budowę takiego układu i zobaczysz czy jest tam zabezpieczenie dobrze by było żeby takowe posiadał

Pozdrawiam WIT

Powrót