Jamicony snapin chodzą po 8zl, może jednak? http://www.elektronik.ropla.eu/pl/magazyn/magazyn/?ic=JAM0070
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
http://allegro.pl/kondensator-100-000-uf-25v-typu-elwa-sm-kepd-i5752869031.html (Kondensator 100 000 uF/25V typu ELWA SM KEPD)
![]()
Pawle dzięki za rozwianie moich wątpliwości. Lukasz uważam przytczone porównanie z wysokotonówką za bezsensowne i nieprawdziwe. Chyba, że chcesz zejsć z tematem na margines społeczeństwa, czytaj głusi. Nikt nawet nie wie co to za system CA, bo nie podano w temacie, ale jakie kondzioły i ile kiloFaradów już tak heh Ja żadko zniechęcam ludzi do prac DIY. Wręcz przeciwnie, zachecam, ale z głową... Malutkiz "kręć" dalej te kondzioły. | ![]() |
Zadales bardzo sluszne pytanie. Przeciez w przetwornicy w wzmacniaczu powinna byc odpowiednia pojemnosc ktora zgromadzi niezbedna energie dla zadanego obciazenia.Zadałem proste pytanie i z uzyskanych odpowiedzi wnioskuję, że nikt nie ma pojęcia (nawet admin) czy owy patent (kondensator) ma jaki kolwiek sens zastosowania równolegle do zasilania.
Nikt pewnie nie udowodni, (ani tym bardziej zmierzy) że chwilowa moc/pik mocy elektrycznej (spowodowany obciążeniem wzmacniacza) wymaga zastosowania odpowiedniego kondensatora, takiego który potrafi zgromadzić określony ładunek elektryczny i zostać użyty do chwilowego zasilenia wzmacniacza, a następnie określić czas do ponownego zgromadzenia ładunku elektrycznego i bycia gotowym do kolejnego użytku.
Robi się na pałę co? ...
W takim wypadku nie wyjdzie taniej zrobic to porzadnie?W samochodzie masz 5m kabla masę wzięta z nie zawsze poprawnego miejsca
brawo! znalazles najczestszy powod dlaczego ludzie montuja konda!W takim wypadku nie wyjdzie taniej zrobic to porzadnie?
A co to zmieni jak napiszę jaki sprzęt jest zamontowany? Ale skoro trzeba:Nie na temat...
Pawle dzięki za rozwianie moich wątpliwości.
Lukasz uważam przytczone porównanie z wysokotonówką za bezsensowne i nieprawdziwe. Chyba, że chcesz zejsć z tematem na margines społeczeństwa, czytaj głusi.
Nikt nawet nie wie co to za system CA, bo nie podano w temacie, ale jakie kondzioły i ile kiloFaradów już tak heh
Ja żadko zniechęcam ludzi do prac DIY. Wręcz przeciwnie, zachecam, ale z głową...
Malutkiz "kręć" dalej te kondzioły.
![]()
A uważasz ze zrobiłem sobie to byle jak?W takim wypadku nie wyjdzie taniej zrobic to porzadnie?
Przeciez selektywnie zacytowalem wypowiedz do ktorej sie odnioslem i odrazu rozwieje watpliwosci nie, nie uwazam tak. | ![]() |
Zadałem proste pytanie i z uzyskanych odpowiedzi wnioskuję, że nikt nie ma pojęcia (nawet admin) czy owy patent (kondensator) ma jaki kolwiek sens zastosowania równolegle do zasilania.
Nikt pewnie nie udowodni, (ani tym bardziej zmierzy) że chwilowa moc/pik mocy elektrycznej (spowodowany obciążeniem wzmacniacza) wymaga zastosowania odpowiedniego kondensatora, takiego który potrafi zgromadzić określony ładunek elektryczny i zostać użyty do chwilowego zasilenia wzmacniacza, a następnie określić czas do ponownego zgromadzenia ładunku elektrycznego i bycia gotowym do kolejnego użytku.
Robi się na pałę co? ...
Akumulatora nie podłączysz do wzmacniacza na przewodach o długości 10cmprzy bardzo duzych mocach, jak pisalem, lepiej wg mnie sprawdza sie dodatkowy aku
akurat mialem na mysli instalacje do DB i tam znajomi mieli 2 duze zelowe akuMowa o małym alu np z motoru
dlaczego?Akumulatora nie podłączysz do wzmacniacza na przewodach o długości 10cm
Taki kond ma za zadanie zmniejszyć impedancję aku. które ma ją całkiem sporą .Zadałem proste pytanie i z uzyskanych odpowiedzi wnioskuję, że nikt nie ma pojęcia (nawet admin) czy owy patent (kondensator) ma jaki kolwiek sens zastosowania równolegle do zasilania.
Robi się na pałę co? ...