• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Kondensatory Black Gate: fenomen

Reakcji
0
Witajcie,
czasami przeglądam sobie różne fora o tematyce DIY audio i od dawna zastanawia mnie jedna rzecz: wysokie ceny i duży popyt na kondensatory Rubycon Black Gate. Z tego co wiem produkcja ich została zakończona w 2006 a były produkowane od 18 lat więc najmłodsze sztuki mają co najmniej 6-7lat (dla elektrolitów to sporo)! Skąd taka mania oraz wysoka cena? Czy ktoś mi potrafi to logicznie wytłumaczyć?

Audio-voodoo nie wytłumaczysz :)

Kupują, bo hajend, bo wszyscy mają itd, wiele czynników na to wpływa, szkoda że nie ten który powinien - logiczne podejście do sytuacji.

Ja rozumiem Audio-voodoo, kabelki itp ale stare truchła? Podejrzewam że w co 10 parametry zgadzałby sie ze stanem fabrycznym... To już niech lepiej ściągają folie z nowych kondensatorów, tamte przynajmniej trzymają parametry

Wiedziałem że tak będzie :P
Żałuje że nie kupiłem kartonu tych kondów jak jeszcze były produkcji.
Zysk 1000% :)

Raven a stoi na przeszkodzie kupić teraz jakieś "ładne" i je rozpromowac ;)
Za kilka lat będziesz bogaty

Nie na temat...
Black Gate = Czarne Gacie? Hm, hm?...
Lubię To! :thumbup:

Powrót