• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

[Konstrukcja] Kolumny souL'a

• Autor wątku Autor wątku souL
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Soul

Listewka OK ale przeciez listewka jest dośc gruba a okleina przy niej to malutko.Zeby osiągnąc ten sam poziom musiałeś zrobić frezy wzdłuż krawędzi płyt chyba??

[ Dodano: 2005-05-13, 23:06 ]
a możę jest tak że boki to zwykła okleina a tylko góra to własnie panele podłogowe wykonczone na brzegach półokrągłymi ?? Jeśłi tak to wszystko jasne zmyliła mnie bardzo podobna kolorystyka okleiny i górnego panelu że udało sie tak dobrac kolory.

wszystko to jest okleina!
zorbilem to mniej wiecej tak... ze na górną plyte wiórową "szkieletu" kolumny po bokach na kleilem listewke ktora w miare ladnie komponuje sie z okleiną... w środek, tak aby wyrownac do poziomu listwewk wkleilem płyte o wysokosci 10mm i okleilem ją okleiną.... Rozumiesz?

teraz szafa gra, własnie w głowe zachodziłem jak ten dystans zneutralizowałeś:)
ja zastanawiam sie nad całościa z paneli, tzn uniknąc oklejania i elegancko pojechac jednolitymi panelami.
Może uda mi sie znaleźć coś co nie bedzie miało wyróżnionych listewek bo zależy mi na kolorze bardzo jasnym np klon albo brzoza.

Powrót