• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

[3-drożne] Konstrukcja na sb acoustics,audax

Dzięki Tomek i o to w tym chodzi,żeby to co robimy przynosiło nam zamierzoną przyjemność ze słuchania własnych zestawów:)

uzyte glosniki

uzyte glosniki

Z Ciekawosci spytam dlaczego w tym przypadku nie uzyto zamiast MW16P-4 np mniejszego 5" MW13P-4 ? oraz jesli colosc to SB acustic na wysokotonowke zamiast audaxa nie pokuszono sie o Satori TW29R? - koszta te same ...

Audax został po poprzedniej konstrukcji,dlatego został tu wykorzystany,poza tym jest to bardzo dobry głośnik.Miałem możliwość ostatnio słuchać MW13P-4 i muszę przyznać że nie gra tak jak 16,brak w nim masy przekazu i ma predyspozycje do wpadania lekkiej krzykliwości na pewnym paśmie jego górnego działania,czego nie ma w 16.

Ja mam inne zadnie 13 świetnie wypełnia dół :)
Ma dzwon na około 6k i tam rzeczywiście może być krzykliwa .

Dokładnie,czasami zadzwoni ale to też kwestia czego się słucha:)w przypadku dołu tak odebrałem a słuchałem na moich płytach ale i też grało to w innej aplikacji niż moje:)

Miałem możliwość ostatnio słuchać MW13P-4 i muszę przyznać że nie gra tak jak 16,brak w nim masy przekazu i ma predyspozycje do wpadania lekkiej krzykliwości na pewnym paśmie jego górnego działania,czego nie ma w 16.

Musiales sluchac wyjatkowo spapranej aplikacji tego glosnika MW13 albo gral pelnym pasmem ;)
Ale faktycznie, Mw16 jest minimalnie mniej natarczywy w odbiorze.

jak na konstrukcje po resuscytacji można stanowczo potwierdzić, że pacjent przeżył :)
Bardzo fajnie wyszło

Powrót