do przełączania spdif ja użyłem CD4051 (choć ten mnie nie wyrabiał najwyższych częstotliwości) dodasz 74HC157 do spdif i możesz przełaczać jak chcesz ;-)
Podążaj za instrukcjami wyświetlonymi na poniższym wideo, aby zainstalować aplikację internetową na Twoim urządzeniu.
Uwaga: Ta opcja może nie być dostępna w niektórych przeglądarkach internetowych.
The design takes 4 S/PDIF signals in, 2 from on-board TOSLINK receivers and 2 from external coaxial connectors via pulse transformers (Murata DA101C).
...
Thirdly there is an I2S input via an isolator (Si8445) which will allow a USB-I2S module to be hooked into the system without ground noise issues.
Ten drugi link to prawie gotowiec, tylko żeby dorobić sobie dodatkowe wejście I2S byś musiał dorzucić taki układ jak wstach podlinkował, wtedy przełącznikiem byś mógł sobie wybrać pomiędzy np rpi, a amanero.
Mi się te wyświetlacze alfanumeryczne nie podobają i jak będę miał czas to sobie sam spróbuje wyklepać taki selektor i wtedy użyję jakiegoś OLED'a.
Ten temat to dobry przykład jak niby prosta rzecz potrafi sprawić ogromne problemy. Sam się nad tym zastanawiałem, ponieważ czegoś takiego będę potrzebował i wczoraj machnąłem PCB na CPLD XL5792XL:
![]()
CPLD za "dychę" a i tak będzie się tam nudził bo w praktyce nic nie ma do robotyMinus to potrzeba programowania układu logiki. Przełączanie wejścia na zwieraniu B0 / B1 do masy układu. Wyjście izolowane na ISO7640 / ADuM1400, więc nie ma problemu z łączeniem masy, ponieważ sygnał wyjściowy jest odseparowany od reszty. Zasilanie jest z transformatora aby się nie męczyć z generowaniem 3,3V dla CPLD.
W każdym wypadku płytki przyjdą to i poskładam, zrobię opis dla CPLD i zobaczymy co z tego wyjdzie.
CPLD to XC9572XL?
czy taki prosty 74HC157 dałby radę?
potrzeba programowania układu.
Ci się dołożyć do tego jakiegoś fajnego odbiornika spdif
Na razie nie planuję, ale tak jak było w tym temacie już napisane, tj. można to sobie zrobić na WM8804 / WM8805 i mieć wyjścia I2S, którymi będziemy sterować![]()
.3lite, projekt będzie publiczny?
Jak najbardziej może być![]()
Jedna rzecz, której starałbym się unikać, to przerywanie ścieżki powrotu sygnału wejściowego WM8804, krzyżuje Ci się ona ze ścieżkami zasilania i po przeciwnej stronie nie ma masy. Prąd powrotny usiłuje płynąć bezpośrednio pod ścieżką w warstwie masy przy tych częstotliwościach. Może już widziałeś, Figure 12 tutaj: https://www.maximintegrated.com/en/app-notes/index.mvp/id/5450 Jeżeli nie da się uniknąć, to przynajmniej możliwie krótkie robiłbym takie przelotki.