Przeciez pisalem ze temat dotyczy przede wszystkim projektu pcb a nie calego zestawu z kolumnami , tym bardziej ze jeszcze nie wiem czy zostanie ukonczony bo to glosniki szerokopasmowe czyli kompromis .
Nie bardzo rozumiem watpliwosci zwiazane z przydatnoscia projektu , dla mnie koszt zakupu kilku cewek i rezystorow z przesylka zamknal sie w kwocie 400zl a ten modol kosztowal mnie okolo 50zl , juz nie mowie ze uklad posiada o wiele wiecej mozliwosci od prostego ukladu RL i oczywiscie jest to uklad aktywny a nie pasywny .
Rowniez nie rozumiem dlaczego uklad mialby nie dzialac , przeciez takie rozwiazania ukladowe sa stosowane przez wielu konstruktorow od wielu lat . Moze chodzi Ci o projekt plytki ktory twoim zdaniem jest zly , moze chodzi o zaklucenia , moze nie wierzysz w to co pisalem na temat telefonu .
Pisalem juz ze plytka miala byc w miare uniwersalna i jesli ktos chcialby skozystac musialby sam zdecydowac co jest potrzebne lub nie i wyliczyc wartosci poszczegolnych elementow kozystajac ze wzorow ze strony ktora podalem . moze chodzi Ci o wartosci elementow zasilacza ? Jakie uklady scalone ? Moze rozpisac wzory , w sumie niektore z tamtej strony trzeba by bylo przeksztalcic ? Moim zdaniem jesli ktos chcialby zbudowac ten uklad i nie zna odpowiedzi na powyzsze pytania to moze lepiej by nie probowal budowac jakkchkolwiek ukladow elektronicznych zasilanych z transformatora , tym bardziej bez przeszukania czy pytania na forum . Czy jak ktos zamieszcza konstrukcje GC to tez musi zamiescic schemat ktory jest dostepny w sieci , moze to troche nie na miejscu ale twoj temat HECA nie posiadal schematow itp. , bynajmniej sie nie czepiam bo sam z przyjemnoscia czytalem i nie uwazam by jego miejsce bylo w koszu .
Mbar , czy gdybym rok temu zamiescil projekt gotowych pcb do zwrotnic aktywnych w podobny sposob , z ktorego moglbys skozystac to tez bys napisal ze nie ma sensu ?
Moim zdaniem smietnik bynajmniej nie jest miejscem dla tego tematu , to ze wam sie nie podoba to nie znaczy ze nikt inny z niego nie skorzysta ale juz wiecej nie bede sie upieral .
Pozdrawiam.