• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Kosmiczne przetworniki - xls-y wygladaja przy nich biednie ?

Dobra przesadziłem.
Ale właœnie przykład Alpharda dowodzi że duży magne nie jest gwarancjš dobrego brzmienia. A sam przecież powiedziałeœ ze głoœnik Tobie nie odpowiada bo mam taki nijaki magnes (w wolnym tłumaczeniu). Dziwi mnie dyskusja na temt brzmienia przetwornika o którym tan naprawdę nic nie wiemy, nie znamy parametrow TS, nie znamy wymiarów (wiec jak mozna mówić ze mam mały magnes) wreszcie (i co najwzniejsze) nikt nie słuchał YST-SW1500 (bo Tylko w tej konstrukcji można spotkac ten głosnik).

Tak samo jak nie powinniœmy zakładać ze jest to cud techniki tak samo (jak nie jeszcze bardziej) powinniœmy unikać opinii negatywnych.
A jego wyglšd? Cóż to z czego tak bardzo sie niektórzy œmieja i tak schowane jest w obudowie, wiec nie ma znaczenia czy jest zółty w czerwone kropki czy na odwrót. Jedyne co widac na zewnštrz to membrana a ta nie zdradza zapędów dresiarskich (zresztš jakie sš oznaki tego czy coœ jest dresiarskie - to bardzo osobiste preferencje).

Pozdrawiam

masz arcje co do alphardow ale bierzemy pod uwage duze magnesy zoptymalizowanym polem i tesowane na rownomiernosc rzkladu lini piola magnetycznego
chyba nie musze mowic ze magnmes z xlsa lub focala nie jest porownywalny nawet z takim samym alpharda chodzi o wielkosc

rozmowa jest bez sesnu najlpeij bylo by go posluchac izmierzyc wtedy bym powiedzial dosadniej

Panowie !Poco ta dyskusja.Japońce może elektronike niezłą robią(zegarki) ale co do głośników to...szajs!Są poprostu do du..!Nadrabiają elektroniką ale nie tendy droga.Dajcie se spokój z badziewiem.

Powrót