• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Kostki TDA prosto i tanio... 2.0 i 2.1

Płytki sa w drodze już na testy, a jak chcesz tez suszi to na pw. Ja bede jeszcze trawil kilka plytek;) moge troche jeszcze pozmieniac ale w sumie jak bedzie dzialac tak jak jest to nie bede juz kombinowac

Sent from my GT-I5800 using Tapatalk

dzialac bedzie ;)
ja akurat nie potrzebuje, mam aktywne kolumienki do kompa, a mam na zbyciu "za browara" 2 sztuki TDA1556 - wieksze wzmocnienie niz TDA1554, szumia same z siebie....
chodzilo to w radyju samochodowym, wiec i tak szumu slychac nie bylo...

Zmontowany układ a wieczorem jak czas pozwoli, będzie sprawdzane jak i czy działa.

---------- Post dodany o 12:59 ---------- Poprzedni post o 12:41 ----------

A i ja działam bez mostka, tylko zwory dałem bo zasilanie z zasilacza 12v

Dzisiaj możliwe, że przejdzie testy, bo układ mam złożony.

---------- Post dodany o 13:38 ---------- Poprzedni post o 12:26 ----------

Układzik odpalony. Opcja dwóch możliwości zasilania bardzo fajna. Muszę wstawić jakiś radiator, bo układzik trochę ciepła oddaje.

Zbudowałem kilka wzmacniaczy na 1554q i 57q i jak za 14 zł komplet części to nawet fajnie gra na budżetową konstrukcję. A jak gra to co powyżej na zdjęciach? Jak z basem?

Moja płytka jest już sprawdzona i działająca.
O to schematy:

Ostatnią edycję dokonał moderator:
Przy okazji naprawiłem sobie Lepai LP-168HA 2.1. Jak już ruszyło, to nie dawał mi spokoju fakt, że stereo i sub grały niezależną głośnością i każdy element toru miał swoją regulację... Na szczęście układ tak prostu, że wystarczyło przerwać dwie ścieżki, wyprowadzić z głównego potka sygnał na potek suba i teraz jest tak jak należy. No raczej odłączę jeszcze niebieską diodę mrugającą w rytm basu... Ahh te Chinole...

Musiałbyś sam przeliczyć w tme czy na allegro u kogoś, bo u siebie na miejscu zapłaciłem więcej niż za gotowy kit w sieci.

Ogólnie można to zrobić za jakieś 3 dychy, może mniej w zależności za ile kupisz potki.

u mnie bez potkow to koszt jakis 27zl wiec dosc sporo. ale mysle ze jak sie dobrze poszuka to kupi sie w cenie ok tych 30zl kit.

jak ktos zrezlizuje KITy to napewno tyle wyjdzie
na miejscu TDA kupowalem za prawie 20zl
na necie mozna wyrwac ponizej 10zl
o drobnicy nawet nie wspominam

Jakby ktoś wrzucił dokumentację to mogę sprawdzić ile wyjdzie kit i ewentualnie zająć się organizacją wszystkiego bo taki układzik interesuje i mnie.

Powrót