• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Koszt narpawy amplitunera VSX - 505 RDS

Reakcji
0
Czesc! Czy ktos z Was orientuje sie przypadkiem jaki bylby w przyblizeniu koszt wymiarny nadpalonych koncowek mocy amplitunerze Pioneer-a VSX - 505 RDS?!?

bibi xxx, co to znaczy nadpalonych.Wyjaśnij przynajmniej mi co to ma znaczyć.

Koszt naprawy będzie gigantyczny ponieważ to są ampli z seri ampli tanich w których zastosowano hybrydy pioneera(nie koniecznie to są stk!).

Wzmacniacz gra nadal jednak brakuje mu "brzmienia" - tak mi sie zreszta wydaje. A nadpalony zostal prawdopodobnie przez podlaczenie 4 ohm glosnika ( wzmak pracuje normalnie 8 - 16 ohm).

bibi xxx, Niema czegoś takiego jak NADPALONE.Sprawdź jeszcze raz dokładnie może to tylko twoje subiektywne odczucie

Dzieki za zainteresowanie tematem. Istnieje szansa ze nie uszkodzilem wzmacniacza ?!? Amplituner pracuje pod kompem ale ostatnio sluchalem dziwieku na sluchawkach bezposrednio z kompa i cos mi sie wydawalo ze cos nie tak - gralo bardzo plytko. Wiec moze to karta dzwiekowa... Sprobuje zestroic radio i wtedy napisze co i jak.

Albo działa albo nie. Nie ma stanów pośrednich. Może włączyłeś jakiś korektor, super bass boost i inne wymysły, które tak psują dźwięk?

Powrót