• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Kto słyszał kto wie, Seas, Fountek + Wavecore ? do 1300zł ?

Reakcji
0
W projektach jest projekt na FW146 i Wavecorze TW030WA10

Ten projekt musiałbym zmodyfikować, wolałbym coś węższego (160mm) i krótszego (240mm) kosztem wysokości, którą mogę zwiększyć.

marian, nie powiększę pokoju, 17cm szerokości , to już max który zmieszczę

mogę kolumnę przesunąć w lewo " za drzwi"

Projekt LuSzTi-ego zaklada 166mm szerokosci, wiec nie wiem w czym problem. Wystarczy klonowac i cieszyc sie nowymi zabawkami.

gokar, tym że chcę coś wyższego/innego ? może ktoś bawił się którymś z seasów...
SEAS U16RCY/P (H1520-08) lub SEAS L16RNX 8 OHM

Ostatnia edycja:
Naprawdę nie rozumiem twojego problemu, robisz oddzielne 2 komory (jedna bezużyteczna) i masz z tego projektu podłogówki?

no to szukamy dalej. Wavecor TW030 WA10 nie jest dostępny, nie wiadomo kiedy będzie. Koncepcja podłogowych umarła po zweryfikowaniu miejsca, więc szukam "ciekawych" monitorów w kwocie około 600-700zł za przetworniki + dostępna zwrotnica. Wymagania - br z przodu/brak br. Wyczuwalny bas , nie jazgotliwa wysokotonówka.

Ostatnia edycja:
Do mnie właśnie przyjechały Founteki.
Jak złożę zwrotnicę to coś więcej napiszę o dźwięku, na razie mogę powiedzieć że jestem mile zaskoczony basem z FW146 w 10L@50Hz :)

Elektronika jest "niestety" na pierwszym miejscu , goa trance , psy trance , dużo vocali, ale też rock. Żadnego hardstyle , thunderdrome, co najwyżej d'n'b.
Jak będzie trzeba to budżet z początku tematu jest realny, po prostu nie zrobię tego "od razu".

Można jeszcze tak ;)
07225416.JPG

+
e-seas-prestige-loudspeaker-woofer-6-5inch-18cm-H1224-L18RN_250x187_40e52ec6b71524779a057d6b108a9dcb.jpg

Powrót