• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

Ktora charakterystyka lepsza?

a to na kolumny czy subek? glosnik do suba sie nie nadaje a do kolumn bym wzial zamknieta i uzupelnil subikem

hmm a myslales moze o 18/120/6 ?? troche drozszy ale sporo lepszy... i masz juz schemat zwrotki... jak chcesz... a do tego co zaproponowales to napewno bym wzial zamknieta...

WIem wiem juz mi duzo osob proponowalo 18 zamiast tych 17 ale niestety mam juz wszystkie elementy w domu teraz chce to tylko poskladac, zwrotnice juz polutowalem gdyby nie to moze bym sie skusil na wymiane glosnikow, ale kto kupi 17 ;/.

Wzorowalem sie na konstrukcji z tego watku

http://diyaudio.pl/forum/viewtopic.php?t=5929

A czy mozesz mi wytlumaczyc dlaczego zamknieta lepiej sie nadaje ? I nie odsylajac mnie do artykulow na stronie glownej :)

z dosc protego powodu... glosnik nie jest stworzony do przetwarzania bardzo niskich czestotliwosci zreszta zobacz jaka masz ladna gorke na tej ch-ce...mozesz ja coprawda zniwelowac wytlumieniem.. powiem tak.. jesli bedzie te wspolpracowac z subem to bym zrobil zamkniete.. basik bedzie napewno duzo szybszy bez mulenia...a jak bez suba to zrob br... tutaj to juz musisz liczyc na swoje ucho glownie i dac wbrew pozorom calkiem sporo tlumienia..

Zrobie zatem obudowe zamknieta, ale jak to jest z tymi charakterystykami, impuls im mniejszy i im bardziej zblizony do prostej tym lepiej, przynajniej do tego doszedlem po przegladaniu forum, ale jak jest z ta krzywa, czy lepiej jesli nie wychodzi poza ta czerwona linie ;) a jesli wyjdzie to co sie dzieje wtedy z dzwiekiem. I co to jest f3? Ehh jeszcze duzo do nauczenia.

lukasz4891, wszystko to pisze na stronie glownej.... po co mamy to pisac zkoro tam to jest najpierw przeczytaj calosc a potem zadawaj pytania

Powrót