• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

który głośnik lepszy?

Status
Ten wątek został zamknięty.
Reakcji
0
mam problem bo nie wiem który mam wybrać głosnik może wy mi poradzice bo chce osiagnac bardzo niski bass

-stx gdn 42-450-4-sc

czy ten :?:

-stx gde-42-500-8-se

A do czego potrzebujesz ten niski bas, w jakim pomieszczeniu to ma grać, czym to chcesz zasilać, jakie będą/są pozostałe głośniki.

w salonie który ma 40 m2 wzmacniacz holton 400

2x stx gdn 22-300-8-sw
2x tonsil gdm 16\150
2x stx 18-200-8-pb
4x tonsil gdwk 9\80

pewnie chodzi mu o to że ma tyle glośników w dwóch komunach czli:

1 x gdn-22-300/kolumne
1 x gdm/16/150

1 x gdwt18-200 / kolumne
2 x gdwk /kolumne

z tymi wysokimi to nie wiem co chłopak kombinuje, GDWT i GDWK w jednej komumnie pierszy raz słysze o takim czymś,

KUBUS_GDS napisz co ty z tymi głośnikami chcesz zrobić, bo nie wiem czy dobrze to skumałem. jeśli chodzi o niskie basy to proste że domowy GDN lepszy od GDE

Po co ci tyle basu? :D I powiedz czy widziales gdzies 2 wysokotonowki w jednej kolumnie? ;)

Nie tylko ;) W Feniksach była wysokotonówka, która chyba miałą udawać średniaka. Widziałem kiedyś w "Audio" jakieś kolumny z najwyższej półki z głosnikiem efektowym na tylnej sciance, ale juz nie pamiętam co to za konstrukcja.

pytam, bo widze ze wysokotonowki zwykle sie tlumi, a nie dodaje druga w celu zwiekszenia efektywnosci.. ;)

kubus_GDS napisał:
nie mam co zrpbic z kopułkowcami

Najlepiej zostaw te kopułkowce na parę dni na świeżym powietrzu, może będą sie kopułkować ? (albo kopulować? Hmm...)

:twisted: Sorry, za OT, ale nie moglem sie powstrzymac ;)

kubus_GDS napisał:
ja nie robir tego na ilosć tylko tak żeby to tylko mi stalo w pokoju i tyle
:???:
Pustaki możesz postawić, taniej wyjdzie.

Spróbuj z tego co masz złożyć jakiś już sprawdzony zestaw do którego jest zwrotnica, a wtedy będzie to również grać a nie tylko zajmować miejsce.

Status
Ten wątek został zamknięty.
Powrót