• Witamy w największym polskim serwisie internetowym poświęconym w całości zagadnieniom samodzielnej budowy nagłośnienia.
    Dzięki DIYaudio.pl poznasz zagadnienia samodzielnej budowy nagłośnienia od podszewki oraz będziesz mógł dyskutować o DIY audio do woli.

Artykuły z dawnego portalu zostały przeniesione do sekcji forum na samym dole.

ktory telefon?

różnica pomiędzy Z1 a Z1 compact
" Z1 Compact wygląda identycznie jak większy flagowy telefon Sony – Z1, tylko w pomniejszonej wersji. Design jest identyczny, różnią się tylko drobiazgi: dioda doświetlająca zdjęcia została odrobinę przesunięta, podobnie jak przednia kamera, również wszystkie trzy klapki znajdują się na lewym boku, podczas gdy w większej Z1 miejsce na kartę SIM znajduje się na prawym boku. Z1 Compact jest także o milimetr grubsza od starszego brata. Jednak wszystkie charakterystyczne elementy wyglądu zostały zachowane: szklany przód i tył, aluminiowa ramka dookoła krawędzi wykonana z jednego kawałka metalu , charakterystyczny przycisk zasilania."

Więc poza rozmiarem różnica jest żadna

Odradzam Sony. To tylko nazwa w środku niestety w większości elementy Samsunga.

Wysłane z mojego HUAWEI G510-0200 przy użyciu Tapatalka

Ja też jestem zadowolonym użytkownikiem Sony (to mój 5 telefon tego producenta - każdy po 2 lata) aktualnie używam z1 compact i z czystym sumieniem mogę go polecić. Rozmiar na tyle mały by go używać jedną ręką i na tyle duży by można nim popracować z różnymi aplikacjami. Trochę bateria słaba ale to już bolączką wszystkich smartfonów.

Jak telefon do dzwonienia to Microsoft ze standartową klawiaturą, jak coś więcej to Xiaomi. Poważnie.

Wysłane z mojego HUAWEI G510-0200 przy użyciu Tapatalka

Ja teraz mam meizu m2 od paru miesięcy i sobie chwalę. Trochę bugów ma, trochę gdzieniegdzie spolszczenie z błędami, ale poza tym OK. Trzeba się tylko przyzwyczaić do jednego guzika zamiast trzech.

U mnie jako 2 tel zaczyna karierę xcover3

Zobaczymy jak się sprawdzi.

Panowie, budżet 1100zł, telefon używany.
powyżej 5cali wyświetlacz fullHD i więcej, najlepiej 3gb ramu i min 12mpix aparat oraz
min 4 rdzenie procesora.
Polecacie coś oprócz LG G3?

padl mi w koncu htc desire z :(

ostatnio forsowany e72 lezy i sie kurzy na polce... za mala klawiatura jak dla mnie :(

tak wiec jestem pilnie zmuszony kupic nowy telefon

co jest warte zakupy nowe w sklepie?
bede musial kupic na raty i mysle ze wezme znowu cos w euro-rtv

mozecie cos podlinkowac?
nie mam doswiadczenia z telefonami wiec do niczego nie porownam

- - - - - aktualizacja - - - - -

http://www.euro.com.pl/telefony-komorkowe/samsung-galaxy-xcover-3-sm-g388f.bhtml

czy takie telefony (ip67) chronia tez przed opilkami metali? przyda sie w pracy

Mam takiego xcovera.

Sporadycznie go używam ale złego słowa nie powiem.

Nie na temat...
A jak to się popsuje to kto naprawia? czy dają drugi? i jaki tam system jest?

Jakiś czas temu kupiłem Kruger & Matz Move 4. Kupiłem go tylko i wyłącznie dlatego, że był tani. Tani - i właśnie taką jakość reprezentuje. Główny mankament tego telefonu to słabej jakości ekran. Działa dobrze i jest czytelny tylko wewnątrz pomieszczeń - na zewnątrz, przy dziennym świetle jest już mało czytelny - w słońcu zupełnie (podkreślam zupełnie) nieczytelny. Ktoś dzwoni - nie odgadniesz kto, klikasz ekran na czuja, że może uda się odebrać. Nie pomagają żadne ustawienia jasności - dupa i tyle. Wyświetlacz ma naklejoną fabrycznie osłonę (jakaś taka folia), która rysuje się już od samego patrzenia na nią. Mam to wymienić, ale w sumie to nie wiem czy to coś pomoże... żona ma jakiegoś tam Samsunga, bez folijki - u niej ten problem nie występuje, choć telefon nosi w torebce (razem z podpaskami, kosmetykami, śrubokrętem i glebogryzarką) i jakaś tam ryska pojawiła się po pół roku... Z K&M zdjęcia są niby OK - ale mogły by być trochę lepszej jakości (choć jest lepiej niż w Samsungu żony). Jeśli chodzi o funkcjonalność - działa na Windows Phone 8 (czy jak to się tam nazywa) - i to jest jego główny plus. Ten system jest po prostu dużo bardziej wygodny i przyjazny w porównaniu z Androidem. Aplikacji jest co prawda mniej na niego - ale dla osoby powyżej 20-tego roku życia to właśnie główny atut tego systemu :) Po prawie roku używania wszystko działa tak samo szybko, o wszystko się pyta, żadnych niepotrzebnych śmieci - praktycznie pełna kontrola. Czy mogę polecić albo odradzić? Cóż... telefon raczej odradzam, system zdecydowanie polecam.

Mam podobne wrażenia odnośnie Windows Phone, może dlatego że mam powyżej dwudziestki. Nawet firmowe pliki xls doc itp czyta nieźle, w granicach rozsądku oczywiście. Gierki typu węże, kropki i angry birds mnie nie interesują więc w tym temacie się nie wypowiadam.

kupilem w polsce bo niby zapewniaja serwis
jak jest w rzeczywistosci? mam nadzieje ze sie nigdy nie dowiem! ;)

wbrew pozorom to ni chinszczyzna tylko chinskie dobre telefony ;) niedawno wrocilem po 3tyg w chinach i najpopularniejsze firmy to vivo i oppo na kazdym rogu salon doslownie na kazdym rogu kazdej ulicy i po 10-20osob w tshirtach naganiajace przed salonem. Bardzo malo brandowych firm tpu samsung, apple. "Salony" samsunga i appla nie gwarantuja oryginalnosci produktu bo i one potrafia byc podrobione (tak tak cale salony!). Pytajac chinkę gdzie kupie najtaniej jakies podrobki ciuchow czy elektroniki zapytala co to znaczy podrobka ;) dla nich to standard i oni nie widza roznicy miedzy torebka gucci z bazaru i domu handlowego. (doslownie uwazaja ze to jedno i to samo)

Sam obecnie od roku uzywam s6 Edge. Niby fajny ale ostatni raz kupilem wersje Edge. Nieprzydatny bajer bardziej denerwujacy poprzez przypadkowe dotkniecia i przed aktualizacja systemu caly czas bledy paska aplikacji edge. Sam telefon w sobie mistrzostwo szybkosci. Netbook 2w1 toshiby kupiony pol roku temu odpalony 2x kurzy sie bo uzywam telefonu :P

Powrót